- - -
Zeinas kitchen bok

Zeinas kitchen bok – recept från Mellanöstern

av Zeina Mourtada

Så mycket smak, så mycket färg! Det hittar du i Zeinas kitchen bok.

Zeina Mourtada driver den mycket uppskattade och välbesökta Zeinas kitchen – en flerfaldigt prisbelönad blogg med matrecept från större delen av världen. Nu har Zeina släppt Zeinas kitchen boken. I den här boken koncentrerar sig dock Zeina på mat från Mellanöstern och länderna där omkring. Hennes mat har de autentiska dofterna och smakerna – det får hon ofta höra av sina följare. Det är recept på maträtter som många har saknat länge. ”Precis som min mammas mat!”, är en kommentar hon ofta får. Och det är väl så nära högsta betyg man kan komma?

Zeina har samlat omkring 80 recept på bland annat grytor, röror, dolma, kebab, meze, soppor, sallader, drycker och desserter. Här finns recept som annars kan vara svåra att hitta på svenska, och många recept är vegetariska, eller kan lätt omvandlas till det. De flesta är varken komplicerade eller tidskrävande, alltså är detta en bok för alla som vill laga mat – oavsett erfarenhet. Och vare sig du är hemmastadd med den här typen av mat, eller inte.

Persilja, saffran, pistaschnötter, chili, mynta, citron och mycket, mycket mer … Är du redo att kliva in i en värld full av smak och färg?

Recensioner Zeinas kitchen bok – recept från Mellanöstern

 • Recept från bloggen
  Alexandra n., 5 november 2023

  Kände att nästan alla recept redan fanns på hemsidan vilket är tråkigt för man då förlorar pengar. Annars älskar ja hennes blogg!

 • Ljudbok & E-bok

  Lyssna eller läs boken som ljudbok eller e-bok.

  Testa gratis

  Köp boken

  Köp boken i fysisk form och läs den när du vill.

  Köp boken