- - -
Zeinas kitchen bok

Zeinas kitchen bok – recept från Mellanöstern

av Zeina Mourtada

Så mycket smak, så mycket färg! Det hittar du i Zeinas kitchen bok.

Zeina Mourtada driver den mycket uppskattade och välbesökta Zeinas kitchen – en flerfaldigt prisbelönad blogg med matrecept från större delen av världen. Nu har Zeina släppt Zeinas kitchen boken. I den här boken koncentrerar sig dock Zeina på mat från Mellanöstern och länderna där omkring. Hennes mat har de autentiska dofterna och smakerna – det får hon ofta höra av sina följare. Det är recept på maträtter som många har saknat länge. ”Precis som min mammas mat!”, är en kommentar hon ofta får. Och det är väl så nära högsta betyg man kan komma?

Zeina har samlat omkring 80 recept på bland annat grytor, röror, dolma, kebab, meze, soppor, sallader, drycker och desserter. Här finns recept som annars kan vara svåra att hitta på svenska, och många recept är vegetariska, eller kan lätt omvandlas till det. De flesta är varken komplicerade eller tidskrävande, alltså är detta en bok för alla som vill laga mat – oavsett erfarenhet. Och vare sig du är hemmastadd med den här typen av mat, eller inte.

Persilja, saffran, pistaschnötter, chili, mynta, citron och mycket, mycket mer … Är du redo att kliva in i en värld full av smak och färg?

Recensioner Zeinas kitchen bok – recept från Mellanöstern

 • Gott
  Shankho Roodro, 13 april 2021

  Ännu en kokbok från Zeina som förgyller vår matstunder. Färgglad mat från mellanöstern som förgyller våra matstunder både till vardags och bjudningar.

 • Underbar bok
  Elisabeth, 10 juni 2019

  Välskriven och lätt att använda. Zeina vet hur hon ska engagera och få upp intresset för oss som tycker om att pröva annorlunda rätter. Spännande innehåll. En bok jag gärna ger i present.

 • åh vilken bok att hämta inspiration ur
  Åke, 2 oktober 2018

  Kan varmt rekommendera denna bok att inspireras till nya äventyr i köket. Har dessutom gett bort flera stycken och det märks att Zeina är både välkänd och omtyckt.