- - -

Barnböcker

Topplista barnböcker

Topplista barnböcker. Här listar vi de populäraste barnböckerna just nu.

Köp barnböcker åt dina barn – det är viktigare och roligare än du tror

Barn läser och rör sig för lite idag. Skärmen har i många fall ersatt lek och läsning. Alla mår bra av att läsa, men för barn är läsningen extra viktig. Ny forskning visar att kognition och motorik blir lidande om barnen inte rör på sig eller läser i tillräcklig stor utsträckning. Rörelse och läsning är särskilt viktigt under barnets utvecklingsår. Därför är det bra att det finns mängder av bra barnböcker att klicka hem till bokhyllan från exempelvis Bokus, Adlibris, eller CDON.

Några av Sveriges mest kända barnböcker är skrivna av Astrid Lindgren. Hennes böcker läses än idag av barn och vuxna och många böcker har filmatiserats. J.K. Rowling är ytterligare en känd, internationell, författare vars böcker om Harry Potter sålts i miljontals exemplar. Harry Potters äventyr har också filmatiserats ett flertal gånger. Harry Potter-böckerna är dessutom planerade för en nyutgåva för att fira 20-årsdagen av lanseringen av de första böckerna.

Ibland har man inte tid eller möjlighet till högläsning. Kanske sitter man i bilen och är på väg till sommarstugan. Då är det bra att känna till att det även går att lyssna på barnböcker. Du kan köpa böckerna som CD-skivor eller använda någon av alla de tjänster med ljudböcker som finns att tillgå både online och offline. Exempel på ljudbokstjänster som erbjuder en gratis testperiod är Nextory, Storytel och Bookbeat.

Boktopplistan är en ny onlinetjänst som listar barnböcker från flera olika författare. Topplistorna uppdateras oftast dagligen och är utformade så att de slussar köparen vidare till den återförsäljare som säljer boken.

Använd Boktopplistan när du ska hitta dem bästa barnböckerna just nu.

Barnböcker topplista

Ljudbok & E-bok

Lyssna eller läs boken som ljudbok eller e-bok.

Testa gratis

Köp boken

Köp boken i fysisk form och läs den när du vill.

Köp boken