- - -

Alex Schulmans böcker

Alex Schulman

Alex Schulmans böcker är ofta känslosamma och fängslande. Hans debutbok var boken Skynda att älska som kom ut 2009. Efter det har han skrivit flera böcker, både själv och med bland annat Sigge Eklund.

Alex Schulman är en svensk författare, journalist och programledare som har gjort sig känd genom sina populära böcker och medieframträdanden. Alex Schulman har etablerat sig som en av Sveriges mest framstående och inflytelserika författare i sin generation. Han är även bror till Calle Schulman samt son till Allan Schulman.

Alex Schulmans första bok

Schulman debuterade som författare 2009 med boken ”Skynda att älska”, som snabbt blev en storsäljare och fick mycket positiv kritik. Boken, som är självbiografisk, behandlar hans uppväxt och relationen till sin far. Den fångar läsarnas uppmärksamhet med sitt ärliga och känslosamma berättande och ger en inblick i en komplex far-son-relation.

Efter den framgångsrika debuten följde Schulman upp med flera andra böcker som också blev uppskattade av både kritiker och läsare. ”Glöm mig”, publicerades 2016 och handlar om sökandet efter försoning med sin alkoholiserade mamma. År 2011 släppte Schulman ”Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött”, som är en roman om en ung mans sökande efter meningen med livet. Boken behandlar teman som kärlek, sorg och den inre resan mot självinsikt. Den visar upp Schulmans förmåga att skapa levande karaktärer och beröra läsarens hjärta genom sin skrivstil.

Mest uppmärksammade boken

En av Schulmans mest uppmärksammade böcker är ”Bränn alla mina brev” från 2018. Detta verk, som är baserat på verkliga händelser, berättar historien om hans mormor Anne Lise Schulman och hennes komplicerade relation till den tyske poeten och författaren Johannes Anyuru. Boken skapar en fascinerande väv av brev, dagboksanteckningar och dokument som belyser en kärlekshistoria i skuggan av krigets och politikens stormar.

Mer än författare

Utöver sitt författarskap har Alex Schulman gjort sig bemärkt som en skicklig journalist och programledare. Han har medverkat i olika radioprogram och har en av Sveriges största podcasts tillsammans med Sigge Eklund. Schulman är också en flitigt anlitad krönikör och hans texter publiceras regelbundet i olika tidningar och tidskrifter.

Med sin förmåga att skapa engagerande och berörande berättelser har Alex Schulman blivit en älskad författare i Sverige. Hans böcker fångar läsarens uppmärksamhet med sin ärlighet och djup och berör universella teman som kärlek, sorg, familj och självupptäckt. Schulmans framstående författarskap och mediapresens har gjort honom till en central gestalt inom den svenska kulturscenen och fortsätter att vinna hjärtan och uppmärksamhet från en bred läsekrets.

Ljudbok & E-bok

Lyssna eller läs boken som ljudbok eller e-bok.

Testa gratis

Köp boken

Köp boken i fysisk form och läs den när du vill.

Köp boken