- - -
Varför just jag?

Varför just jag?

Stefan Kazikowski

Boken Varför just jag? är en omarbetad mer lättläst version av självbiografin ”Arbete ger frihet”. Passar bra som läromedel i undervisningen om Antisemitism/Auschwitz/Förintelsen och om koncentrationsläger.

Varför just jag? är skriven/omarbetad av Stefan Kazikowski, son till sin pappa som överlevde de tyska koncentrationslägren. Varför just jag? är en fråga som han funderat mycket på. Hade inte hans pappa överlevt koncentrationslägren, hade varken han eller sin bror inte funnits idag.

Pappan var ute i början av 90-talet och besökte många högstadie- som gymnasieskolor och berättade fängslande om sina upplevelser i de olika lägren. Han pratade mera om fakta hur de var organiserade. Stefan Kazikowski har valt att från hans bok, i denna skolversion, att mera beskriva episoder som han själv har upplevt på plats.

De finns många heroriska episoder, där han lyckades göra livet något drägligare för sina medfångar och kanske räddade ett och annat liv. Detta pratade han aldrig om på de skolor han besökte, men som jag vill lyfta i min version av hans bok.

Varför just jag? är en återkommande tanke genom boken som får oss att fundera lite extra på extrema händelser av olika slag, då som nu, som vi kan råka ut för i livet.

Boken ges ut av Sivart förlag via Swekaz som även erbjuder föreläsningar om boken samt läxhjälp i Kungälv m.m

Publiceringsdatum ISBN Antal sidor
2019-09-27 9789185705931 186

Recensioner Varför just jag?

Error parsing: Query returned empty response

Ljudbok & E-bok

Lyssna eller läs boken som ljudbok eller e-bok.

Testa gratis

Köp boken

Köp boken i fysisk form och läs den när du vill.

Köp boken