- - -
Tatueraren i Auschwitz

Tatueraren i Auschwitz

Av Heather Morris

En makalös, sann berättelse om kärlek och överlevnad.

Lale Sokolov kommer till Auschwitz-Birkenau 1942. Han beordras att tatuera de medfångar som väljs ut för att de ska få ”leva”, det vill säga arbeta sig till döds i stället för att gasas ihjäl. Lale stålsätter sig och utför sin uppgift med mekanisk effektivitet, men en dag står en ung kvinna framför honom. Han blir blixtförälskad och bestämmer sig för att inte bara överleva lägret själv, utan se till att den unga kvinna han just ska tatuera också gör det. Hennes namn är Gita.

Lale inser tidigt vilket öde han och de andra i lägret är på väg att möta, men han bestämmer sig ändå för att leva livet fullt ut och bevara sin värdighet. Den gnistan tänder han även hos Gita och en oförglömlig kärlekshistoria som övervinner koncentrationslägrets omänskliga förhållanden tar sin början.

Tatueraren i Auschwitz är en roman som bygger på den sanna historien om Lale och Gita och deras kärlek – en bok om överlevare av förintelsen i koncentrationslägret i Auschwitz.

Recensioner Tatueraren i Auschwitz

 • Otroligt bra!
  Bokdjungeln , 26 februari 2022

  Det var längesen det gick så snabbt att läsa ut en bok som det gjorde med denna. Jag ville verkligen inte lägga ifrån mig den. Nu har det gått ungefär 1 vecka sedan jag läste ut den och det känns nästan som att jag har sett den på film. Allt känns så tydligt. Jag tänker då att detta har att göra med att Morris är duktig på att beskriva och förmedla känslor, platser och människor. Eftersom jag också känner så enormt mycket för många av personerna i boken så vill jag påstå att hennes språk känn... Läs hela recensionen

 • Lika vacker som den är hemsk!

  "Tatueraren i Auschwitz" är en lättläst och gripande roman som bygger på den sanna historien om Lale och Gita, två fångar i Auschwitz. Trots allt skrämmande och fasansfullt som händer är det en lågmäld och finstämd bok. Mörkret tar aldrig över, men det glöms heller aldrig bort.

  Under tre års tid träffar författaren Heather Morris Lale Sokolow och skriver ner hans historia om vad som hände under hans tid som tatuerare i Auschwitz. Det finns en hel del böcker med vittnesmål från överle... Läs hela recensionen

 • Fantastiskt fin och hemsk bok

  AC:
  En fantastisk fin och hemsk bok. Att man kan hitta kärleken i allt det hemska som omger en.
  Fint att historien fick berättas och jag önskar alla att läsa boken.

 • Fascinerande bok
  Johanna Marie Anneli Brink, 26 februari 2021

  Spännande, sorglig, underhållande och framför allt utbildande. Intressant att få läsa från insidan av förintelselägren, om kampen för överlevnad och om att försöka hitta livsglädje

 • En kärlekshistoria...
  Anki, 1 januari 2021

  En kärlekshistoria som utspelar i Auschwitz, under skrämmande förhållande, men trots allt blommar kärleken.
  Vad är det som gör att mot alla odds, trots all vidrighet och förnedran överlever vi människor och upplever kärlek och vänskap? En läsvärd bok som jag varmt kan rekommendera.

 • Vacker berättelse på en mörk plats
  Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 30 november 2020

  Den här boken fångade mig. Jag tyckte den hade lite av allt. Kärlek, överlevnad, minnen som inte får glömmas och ett bra berättande. Ett perspektiv inifrån lägren som inte enbart handlar om det hemska utan också om kärlek som blommar och överlever. Samtidigt som den målande beskriver vad folk gjorde för att överleva. För att inte bli den som faller död ner. De drömmar som håller en flytande och tron på att friheten kommer att komma. Rekommenderar verkligen denna!

 • Ljudbok & E-bok

  Lyssna eller läs boken som ljudbok eller e-bok.

  Testa gratis

  Köp boken

  Köp boken i fysisk form och läs den när du vill.

  Köp boken