- - -
Tatueraren i Auschwitz

Tatueraren i Auschwitz

Av Heather Morris

En makalös, sann berättelse om kärlek och överlevnad.

Lale Sokolov kommer till Auschwitz-Birkenau 1942. Han beordras att tatuera de medfångar som väljs ut för att de ska få “leva”, det vill säga arbeta sig till döds i stället för att gasas ihjäl. Lale stålsätter sig och utför sin uppgift med mekanisk effektivitet, men en dag står en ung kvinna framför honom. Han blir blixtförälskad och bestämmer sig för att inte bara överleva lägret själv, utan se till att den unga kvinna han just ska tatuera också gör det. Hennes namn är Gita.

Lale inser tidigt vilket öde han och de andra i lägret är på väg att möta, men han bestämmer sig ändå för att leva livet fullt ut och bevara sin värdighet. Den gnistan tänder han även hos Gita och en oförglömlig kärlekshistoria som övervinner koncentrationslägrets omänskliga förhållanden tar sin början.

Tatueraren i Auschwitz är en roman som bygger på den sanna historien om Lale och Gita och deras kärlek – som tillsammans med dem överlevde koncentrationslägret i Auschwitz.

Recensioner Tatueraren i Auschwitz

 • Fin skildring i en grym verklighet
  Kattis, 6 januari 2020

  Förintelselägret är precis lika hemskt som alltid men i den här boken skildras också att det fanns plats för vänskap och kärlek.

 • Sanning?
  Taina, 31 december 2019

  Boken grundar sig på verkliga händelser. Dock tycker jag att den 'onda' uppför sig ovanligt vänligt för att vara en bok som skildrar fasorna i koncentrationslägren.

 • Rekommenderas ej
  Emma Adelakun, 24 november 2019

  Inte imponerad. Förstår verkligen inte hur den blivit så populär. Språket är riktigt platt och karaktärerna oerhört tunna. Läs något annat!

 • spännande
  tosstoss, 17 november 2019

  den var otroligt bra och hemsk men nödvändig för historien att det aldrig mer ska hända!
  kan varmt rekommenderas till er alla

 • Känslomässigt

  Man känner riktigt hans reaktion och förstår hans tankar. Gäller överleva. Måste ha varit hemskt där. Men han verkar ändå stark.

 • Tatueran i auswich
  Eva Frii, 8 oktober 2019

  Väldigt bra bok, grymt att veta att de gått igenom detta men bra att det kommer ut till läsare, får ej glömmas.

 • * Obligatoriska fält. E-post visas ej bland recensionerna.