- - -
Skamvrån

Skamvrån

av Sofie Sarenbrant

Ännu ett nytt fall för polisen Emma Sköld.

En flicka lägger sig på en spårvagnsräls i Bromma och inväntar tåget. I en annan del av Sverige hamnar en man i en djup grav i skogen. Ingen av deras nära och kära känner till den annalkande katastrofen. Kommer deras liv gå att rädda?

De två drabbade är inte bekanta, men har något livsavgörande gemensamt. Nu är det upp till kriminalinspektör Emma Sköld att hitta sambandet innan det är för sent.

SKAMVRÅN är den efterlängtade sjunde delen i succéserien om kriminalinspektör Emma Sköld. På ett unikt sätt skildras akuta samtidsfrågor som psykisk ohälsa och självmord. Vad vet du egentligen om dina närmaste?

* Ljudbokstjänsterna erbjuder nya kunder en gratis testperiod.

Recensioner Skamvrån

 • Saknar spänning
  Mats Pettersson, 15 december 2019

  Jag har läst samtliga böcker i Serien om Emma Sköld, och detta är den i mitt tycke sämsta. Det var även den första som jag "Läste" genom att lyssna. Inläsaren drog om möjligt ner tempot ytterligare i handlingen.

  Författaren drabbas av samma sak som många andra som väljer att hålla fast vid samma karaktärer. Handlingen känns skruvad och vid flera tillfällen retar jag mig på att personerna är så naiva. Visst agerande känns inte alls realistiskt. Flera gånger får jag känslan av att för... Läs hela recensionen

 • En riktig bladvändare
  veronicas_bok_bak_liv, 17 oktober 2019

  Jag har läst alla Sofies böcker och detta är den sjunde delen om kriminalinspektör Emma Sköld. Jag förundras över hur författaren Sofie lyckas gång på gång att skriva böcker som får mig som läsare att fängslas och dras med i hennes berättelser, så skickligt gjort. Denna bok var inget undantag jag fastande direkt, det går bara inte att sluta läsa, jag sträckläste den. Och personligen så längtar jag efter att få läsa om alla karaktärerna som man fått lära känna och följa genom hennes böcker. Bo... Läs hela recensionen

 • Bästa boken av Sarenbrant
  Lusen (Helsingborg), 28 juni 2019

  Har läst alla böcker av Sarenbrant och denna är nog den en av de bästa.
  Bok som jag kan rekommendera.

 • Inte den bästa
  @bettan_bokprataren (Örebro), 18 juni 2019

  Som vanligt tycker jag mycket om Sofies sätt att skriva och att fånga mitt intresse för storyn, Boken är mycket lätt- och snabbläst men jag tycker inte det är den bästa i serien om Emma.
  I början känns handlingen lite rörig och det tar ett tag för mig att landa i alla olika händelser som inträffar. Dock reder det upp sig och jag plöjer den här med samma frenesi som jag alltid gör med Sofis böcker.
  Läs mer på min blogg https://bokprataren.blogspot.com/2019/06/skamvran-sofie-sarenbrant.html

 • Besviken.
  Elisabeth, 10 juni 2019

  Boken var väldigt rörig med ett alltför stort händelseförlopp. Jag fick läsa en bra bit in i boken innan jag fick ett sammanhang. Därefter tog sig läsningen. Det som drog ner betyget från en trea till en tvåa var slutet. Tycker inte att en spänningsroman ska sluta utan slut.

 • Spännande
  Malin Eriksson (Kalix), 10 juni 2019

  Letar du efter en spännande bok så läs denna. Sträckläste,hade svårt att lägga undan boken. Jag tycker denna är en av dom bästa böcker Sofia Sarenbrandt har skrivit. Riktigt gastkramande.

 • Ljudbok & E-bok

  Lyssna eller läs boken som ljudbok eller e-bok.

  Testa gratis

  Köp boken

  Köp boken i fysisk form och läs den när du vill.

  Köp boken