- - -
Överlevarna Alex Schulman

Överlevarna – Alex Schulman

Alex Schulman

Alex Schulmans senaste bok Överlevarna.

Han trycker telefonen hårt mot örat. Varför ingriper han inte? Han ser ner för slänten som mynnar ut i sjön. Han ser ladan och bastuhuset och uteplatsen med det vita plaststolarna, grusstigen som leder upp för berget. Han ser konturerna av bröderna som försöker döda varandra, en enorm slutscen vid det vattenbryn som varit fonden för hela historien. Det är ingen värdig final, men kanske väntad. Hur hade de annars tänkt att detta skulle sluta?

Tre bröder åker tvärs över landet, tillbaka till torpet som ingen av dem besökt på tjugo år, för att sprida sin mors aska. Alex Schulmans “Överlevarna” är en roman om att återuppleva sin barndom som vuxen.

* Ljudbokstjänsterna erbjuder nya kunder en gratis testperiod.

Publiceringsdatum ISBN Antal sidor
2020-09-04 B000356021 300

Recensioner Överlevarna – Alex Schulman

 • Schulman som allra bäst
  Anita Andersson, 23 april 2021

  Otroligt sorglig men absolut underbar läsupplevelse! Svår att lägga ifrån sig, lever kvar i minnet långt efter att läsupplevelsen är slut.

 • tvära kast
  Hans Jacobsson, 8 april 2021

  Alex språk är som vanligt vackert och verkligen gör skäl för namnet skönlitteratur. Man får kanske en överdos av det känslomässiga samspelet mellan bröderna. Det växlar blixtsnabbt från dur till moll och följer inga normala lagar. Gemenskap går över i fiendskap, fiendskap övergår i eufori. Kort sagt en känslomässig berg-och dalbana går som en röd tråd genom boken. Det hela kompliceras ytterligare av relationen till föräldrarna. Boken är fängslande och inte bara en guldgruva för psykologer.

 • Underbar bok
  Lisa, 29 mars 2021

  Alex Schulman är en fantastisk berättare. Historien griper verkligen tag och ger läsaren en bild av hur hans och hans bröders uppväxt var. Läs denna bok!

 • Överlevarna
  Britta Johansson, 29 mars 2021

  Boken är snarlik en annan av Schulman. Den som handlar om hans mor, Lisette.
  Torpet, sjön är de i Värmland? Jag tycker mig känna igen omgivningarna.
  .

 • Den bästa Alex
  Brittinger Hedman, 8 februari 2021

  Jag blev väldigt berörd av boken. Den är poetisk, den är sorglig. Fina naturbeskrivningar. Och dessutom spännande. Ville ha svar :vad hände?

 • läsvärd bagatell
  Cecilia, 20 januari 2021

  En lättläst bagatell. Språket är enkelt, historien driven, karaktärerna intressanta om än lite platta. Inget mästerverk eller en bok med ett njutbart språk eller en välkomponerad intrig. Men alla böcker behöver heller inte vara så för att vara läsvärda.

 • * Obligatoriska fält. E-post visas ej bland recensionerna.

  Fler recensioner om Överlevarna – Alex Schulman

  Skriv recension
  1. Emilie skriver:

   Alla av Schulmans böcker har varit helt fantastiska, den här boken når dock en ny nivå. Berättartekniken är synnerligen anmärkningsvärd och man naglas verkligen fast i historien. Fantastiskt målande språk. Mörka beskrivningar, som han ju alltid bemästrat. Jag kommer läsa den igen, och kanske en gång till.