- - -
Överlevarna Alex Schulman

Överlevarna – Alex Schulman

Alex Schulman

Alex Schulmans senaste bok Överlevarna.

Han trycker telefonen hårt mot örat. Varför ingriper han inte? Han ser ner för slänten som mynnar ut i sjön. Han ser ladan och bastuhuset och uteplatsen med det vita plaststolarna, grusstigen som leder upp för berget. Han ser konturerna av bröderna som försöker döda varandra, en enorm slutscen vid det vattenbryn som varit fonden för hela historien. Det är ingen värdig final, men kanske väntad. Hur hade de annars tänkt att detta skulle sluta?

Tre bröder åker tvärs över landet, tillbaka till torpet som ingen av dem besökt på tjugo år, för att sprida sin mors aska. Alex Schulmans “Överlevarna” är en roman om att återuppleva sin barndom som vuxen.

* Ljudbokstjänsterna erbjuder nya kunder en gratis testperiod.

Publiceringsdatum ISBN Antal sidor
2020-09-04 B000356021 300

Recensioner Överlevarna – Alex Schulman

 • Den bästa Alex
  Brittinger Hedman, 8 februari 2021

  Jag blev väldigt berörd av boken. Den är poetisk, den är sorglig. Fina naturbeskrivningar. Och dessutom spännande. Ville ha svar :vad hände?

 • läsvärd bagatell
  Cecilia, 20 januari 2021

  En lättläst bagatell. Språket är enkelt, historien driven, karaktärerna intressanta om än lite platta. Inget mästerverk eller en bok med ett njutbart språk eller en välkomponerad intrig. Men alla böcker behöver heller inte vara så för att vara läsvärda.

 • Mörk realism?
  Gitz, 27 november 2020

  Har man läst de föregående böckerna (mycket bra f ö) så förstår man att boken handlar om honom själv och hans familj. Huruvida alla historierna är självupplevda eller påhittade är (som alltid?) osäkert. Att han inte sätter sitt eget namn på huvudpersonen tolkar jag som att han behöver berätta men inte förmår identifiera sig med att det gäller honom själv - ett slags avståndstagande.

  Boken spretar tyvärr, känns som att den är skriven som katharsis - ett sätt att rensa ut mörkret. Bakl... Läs hela recensionen

 • Lysande!
  Martin Augustsson, 26 oktober 2020

  "Överlevarna" av Alex Schulman är en intensiv, påtaglig och gripande berättelse om tre bröder som tillsammans beger sig till familjens sommartorp för första gången på tjugo år för att sprida deras mammas aska. Schulman är en fantastisk berättare och jag kunde med lätthet känna igen mig i miljöerna och i de känslor och minnen som väcks till liv. Romanen flätas ihop på ett mästerligt sätt och vartannat kapitel växlar mellan nutid och dåtid. Ett tips kan vara att när du har läst boken, läs den igen baklänges. På nåt sätt blev den då ännu bättre!

 • Alex är en fantastisk författare
  Eva Birgitta Bergström, 4 oktober 2020

  Alex skriver så ärligt. Man kommer snabbt in i bokens värld.
  Man blir inte besviken .
  Alex har alltid skrivit fantastiska böcker med mycket själ. Tack Alex🙏

 • omtumlande läsupplevelse
  a Löfgren, 3 oktober 2020

  En bok om föräldrar som abdikerat och vad det får för konsekvenser i relationen mellan syskonen .
  Belyser återigen barndomens oåterkalleliga betydelse för alla inblandade.

 • * Obligatoriska fält. E-post visas ej bland recensionerna.

  Fler recensioner om Överlevarna – Alex Schulman

  Skriv recension
  1. Emilie skriver:

   Alla av Schulmans böcker har varit helt fantastiska, den här boken når dock en ny nivå. Berättartekniken är synnerligen anmärkningsvärd och man naglas verkligen fast i historien. Fantastiskt målande språk. Mörka beskrivningar, som han ju alltid bemästrat. Jag kommer läsa den igen, och kanske en gång till.