- - -
Omgiven av idioter

Omgiven av idioter

av Thomas Erikson

Omgiven av idioter beskriver konkret och underhållande en av världens mest spridda metoder för att sortera olikheterna inom mänsklig kommunikation. Med vetenskapliga grund och genom vardagens möten ger den dig konkreta hjälpmedel att förstå de viktigaste skillnaderna mellan olika kommunikationsstilar. Den visar på en av de vanligaste orsakerna till konflikter i vardagen: dålig kommunikation. Och den ger dig som läsare svaret på frågan: Vad gör jag åt det?

* Ljudbokstjänsterna erbjuder nya kunder en gratis testperiod.

Recensioner Omgiven av idioter

 • Nej, nej och åter nej..
  Jonas (Umeå), 29 mars 2020

  Absolut en vilseledande bok. Farligt eftersom många företag fortfarande nu tar detta som vedertagen vetenskap och rekryterar/ bedömer anställda och chefer efter modellen.
  Människan är en komplex varelse. En konsult som bara observerat människor över en längre tid kan inte med en gammal utdömd teori försöka damma av denna och tro att detta kan gälla för mänskligt beteende. Vill ni använda ni er av DISC analyser är det bättre att installera ett roulettebord på jobbet och slumpa fram result... Läs hela recensionen

 • Trams...
  Ankavanka, 15 januari 2019

  Denna bok gav Thomas Erikson utmärkelsen Årets förvillare 2018 (VoF), med motiveringen att han ...."lyckats vilseleda en stor del av det svenska folket att tro på ren pseudovetenskap och grova psykologiska förenklingar"

 • Underhållande men alldeles för förenklat
  A, 16 december 2018

  Underhållande, men nja...alldeles för förenklat. Indelningarna är för grova, även om man utgår från att folk är en blandning av färgerna. Även om vissa saker har igenkänningsfaktor så blir det väldigt stereotypt och förenklat. Väldigt populärvetenskapligt. Och en del saker framstod som totalt påhittade. Finns garanterat bättre och mer vetenskapligt förankrade böcker om personlighetstyper.

 • Psedovetenskaplig smörja
  Nemo Bergnehr, 7 december 2018

  Författaren utan akademisk examen skriver förenklade sanningar, utifrån forskning gjord på 1930-talet. Finns i stort sätt inget i boken som är styrkt i modern psykologisk forskning. Kejsarens nya kläder ännu en gång...
  Läs i stället Professor och Nobelpristagaren Daniel Kahneman "Tänka, snabbt och långsamt" om du har ambitioner att förstå varför människor gör som de gör, och inte som du tycker att de borde...

  Att 700.000 svenskar har lästen gör inte boken bättre utan världen mer förfärande.

 • Roande och informativt
  Ove Johnsson, 19 juli 2018

  Erikson skriver på ett underhållande sätt hur man kan förstå sig på människor i sin omgivning. Detta är ju inte lätt, och han har en egen gruppering av personligheter som inte har någon koppling till astrologin. Vi tillhör alla någon av hans fyra "färg"-grupper, men vi tillhör ju sällan renodlat en viss grupp, utan har ofta en blandning av olika karaktärsegenskaper. Det blir ju då lite grovhugget, om man ska jämföra med just astrologin, men det blir å andra sidan mer överskådligt.

 • Enkelt och igenkännbart - men ovetenskapligt
  Bertil Engelbert, 17 juli 2018

  Visst kan man tycka sig känna igen mycket - kanske t.o.m. det mesta - av författarens beskrivningar, men eftersom boken saknar vetenskaplig grund så rörs olika grundläggande människotyper ihop under samma "färg", och karaktärer som hör till en och samma grundläggande typ återfinns i olika färger. Så vad kan boken användas till? Den här sortens "analys" är mera förvirrande än förklarande.

 • * Obligatoriska fält. E-post visas ej bland recensionerna.