- - -
kvinnan på bänken

Kvinnan på bänken

av Anna Jansson

Kriminalinspektör Jesper Ek har blivit blixtförälskad. Men hans nya kärlek Julia är en gåta. Vad är det hon inte vill berätta? När hennes förflutna hinner ikapp har fällan slagit igen om Ek, som hamnar i en fruktansvärd knipa och inte ens kan ta hjälp av sina kollegor.

Maria Wern kallas till prästgården i Lärbro, och inser att den bär på många hemligheter. Enligt sägnen blev en präst dräpt i kyrkan på 1200-talet, och det sägs att dråparen går igen. Den unga prästen Alva har blivit hotad, och diakonen Ragnar är djupt oroad över att hon inte tar hoten på allvar. När Maria hittar klippböcker om Alva som diakonen gjort väcks nya frågor.

På Gotland har modergudinnan, som bär ormar i sina händer, dyrkats sedan stenåldern. Det är i denna miljö som Anna Janssons nya, spännande kriminalroman om Maria Wern utspelar sig.

* Ljudbokstjänsterna erbjuder nya kunder en gratis testperiod.

Recensioner Kvinnan på bänken

 • Osannolik röra
  Charlotta , 23 juni 2023

  En berättelse som börjar hyfsat bra men som sedan totalt slösas bort i osannolika karaktärer och en så snurrig och osannolik historia att författaren, för att lösa brotten, måste ta till personer och företeelser som inte tidigare förekommit i berättelsen. En sorts " deus ex machina"-helt fel när det gäller deckare-läsaren ska ha haft möjlighet att genom ledtrådar i texten själv lösa brottet. Många trådar lämnas dessutom hafsigt ihopsamlade i slutet eller får ingen slutförklaring alls. Mest os... Läs hela recensionen

 • Kvinnan på bänken

  Anna Jansson är en suverän författare som kan beskriva både människor o miljö så att man ser dem framför sig. Spännande bladvändare!

 • Ljudbok & E-bok

  Lyssna eller läs boken som ljudbok eller e-bok.

  Testa gratis

  Köp boken

  Köp boken i fysisk form och läs den när du vill.

  Köp boken