- - -
Kobanesyndromet

Kobanesyndromet: min berättelse från kriget

av Dorpec Kobane

Skoningslös och stark skildring av de som drabbas av krigets brutalitet, och av frustrationen man känner när en hel värld står passiv inför en pågående massaker. Daniel Fridell, prisbelönt regissör, och författare

Fysioterapeuten Dorpec Kobane lämnade Sverige för att arbeta som sjukvårdare i den av IS ockuperade staden Kobane. Under en tid då nästan inga utländska läkare vågade sig dit och människor dog av enklare skador blev Dorpec tvungen att utföra uppgifter som vida översteg hans utbildning. Ingen annan västerlänning var där under lika lång tid eller hade sådan insyn bland både civila och stridande. Han kom att stanna i nästan två år och det han upplevde kom att förändra honom i grunden. Det här är hans skoningslösa berättelse mitt från kriget mot en av de mest brutala terrororganisationerna världen skådat. Det är en berättelse om lidande och ångest, men också om hopp, drömmar och kampvilja. Han berättar om sina skakande möten med patienter, traumatiserade soldater, döende terrorister och om kvinnorna som slåss för någonting som är betydligt större än att besegra IS.

Dorpec berättar också sin egen historia, om barndomsupplevelserna i hembyn i Kurdistan, flykten till Sverige, och om vad som fick honom att fatta det för många otänkbara beslutet att lämna en trygg tillvaro för att åka rakt in i en krigszon. Det här är ett unikt vittnesmål om det meningslösa kriget och om livslånga trauman. En stark berättelse om krigets fasor och om mänsklig styrka och hopp.

Recensioner Kobanesyndromet: min berättelse från kriget

 • Spännande bok
  Jonas Mårtensson, 20 oktober 2018

  Mycket bra bok som hav en stark närvarokänsla av kriget och dess fasor. Tillsammans med Cyril Hellmans Rapport från fronten mot IZ den bästa bok jag läst om kriget.

 • Stark bok om kriget i Syrien!!!
  Karolina Karlsson , 5 maj 2018

  Så bra bok!!! Det var verkligen jättegripande att läsa om dem som drabbats av IS brutalitet. Men även hur man kan jobba tillsammans och stötta varandra i en sådan fruktansvärd situation. Läs den!

 • Rekomenderas starkt!
  Thomas, 19 mars 2018

  Kunde inte hålla tillbaka tårarna när jag läste. Starkt och drabbande om krigets realitet, man får möta några av de som drabbats av den ofattbara brutaliteten och även de som kämpar mot den. Boken ger också hopp på något sätt, läs!

 • Ljudbok & E-bok

  Lyssna eller läs boken som ljudbok eller e-bok.

  Testa gratis

  Köp boken

  Köp boken i fysisk form och läs den när du vill.

  Köp boken