- - -
Husdjuret Camilla Grebe

Husdjuret

Av Camilla Grebe

Utsedd till Årets bästa kriminalroman av Svenska Deckarakademin 2017!

En roman om ett fruktansvärt brott, om de människor som begick det och de som löser det.
Malin är den unga kvinnliga polisen som har hela sitt liv prydligt utstakat.

Hanne är profileraren med minnesförlust som fruktar sin framtid.

Jake är pojken som bär på en onämnbar hemlighet.

Alla förs de samman av ett brutalt mord i ett gammalt stenröse i den sörmländska byn Ormberg under några kalla vinterveckor. Jakten på mördaren blir inte bara farlig, den förändrar också i grunden deras existens. Sanningen har, som så ofta, ett högt pris.

Camilla Grebes Husdjuret ären fristående fortsättning på den kritikerrosade Älskaren från huvudkontoret från 2015som har översatts till fler än 20 språk och sålts till ett av USA:s största filmbolag. Det är en berättelse om vår samtid, om identitet och om de lögner vi berättar för andra och de vi själva väljer att tro på.

Utvald till en av Amazon UK:s ”rising stars” 2016: ”Den mest fängslande psykologiska thriller du kommer att läsa i år!

* Ljudbokstjänsterna erbjuder nya kunder en gratis testperiod.

Recensioner Husdjuret

 • Spännande och tänkvärd.
  Kenth, 7 juni 2023

  Inte en bok i den vanliga deckare/polis genren, mer en bok om utanförskap, rädsla och egoism, men spännande och tänkvärd.

 • Otroligt spännande
  Ingbritt Nyren, 19 april 2022

  Oj, den var spännande svårt att släppa ifrån sig. Titeln gjorde mig konfunderad men allt gick ihop i det spännande slutet. Kanske hennes bästa.

 • Svårt att lägga ifrån sig
  Claudia, 3 april 2021

  Andra boken jag läser av Camilla Grebe, och den var väldigt bra! Otroligt spännande upplösning. Jag gillar Camilla Grebes sätt att skriva, inte komplicera saker eller brodera ut för mycket.

 • grebe husdjuret

  Ett gäng olika personer inom polisen; sätts in i En ny Cold case grupp enhet, som ska ta sig an ett gammalt fall-ett mordfall på ett barn, som hittades men ingen mördare, så nu får gruppen börja uppleva denna lilla by, i ett lugnt och tyst samhälle, som kommer visa sig ruva på en hel del konstigheter.

  Vi får följa Jake, tonåring, i byn, Malin polis, första gången jobba med ett fall, utflyttad från byn och nu återvändare för jobb, samt hanne, profilerare som har arbetat många år och ... Läs hela recensionen

 • Riktigt bra!
  Linnéa , 29 augusti 2018

  Jag satt fast från första sidan och jag älskar karaktärerna! Lika bra som första delen Älskaren från huvudkontoret. Längtar efter del 3!

 • Härligt språk och driv.
  Henrik, 7 augusti 2018

  Mycket trevlig bekantskap! Språket flyter så bra och författaren har valt ett annorlunda perspektiv att berätta utifrån. Riktigt spännande och med budskap som får en att tänka till. Något onödigt sidospår annars hade den fått full pott!

 • Ljudbok & E-bok

  Lyssna eller läs boken som ljudbok eller e-bok.

  Testa gratis

  Köp boken

  Köp boken i fysisk form och läs den när du vill.

  Köp boken