- - -
Hans Rosling - Hur jag lärde mig förstå

Hur jag lärde mig förstå världen

Av Fanny Härgestam, Hans Rosling

”Det här är en bok som innehåller ytterst få siffror. Istället handlar den om möten med människor som öppnat mina ögon.” – Hans Rosling

Det var fakta som hjälpte honom att förklara hur världen fungerar. Men det var nyfikenhet och engagemang som gjorde Hans Rosling till vår tids mest folkkära forskare.

Hur jag lärde mig förstå världen är Hans Roslings egen berättelse om hur en ung man från enkla omständigheter kunde använda vetenskapen för att ta sig ut i världen och förklara den på nytt. Han skriver öppet och personligt om sitt liv och sina svåraste beslut – oavsett om de fattades på akutmottagningen i Moçambique, med makthavarna i Davos eller i den egna familjevardagen.

I samarbete med journalisten Fanny Härgestam har Hans Rosling skrivit sina memoarer med samma berättarglädje som fick en hel värld att lyssna när han talade.

* Ljudbokstjänsterna erbjuder nya kunder en gratis testperiod.

Recensioner Hur jag lärde mig förstå världen

 • En erhört spännande livsberättelse
  Buffalo Bengt , 28 juni 2020

  Hans Rosling gjorde sitt för att bidra till en klyftigare värld med den helt briljanta boken Factfulness. I denna boken får man lära känna mannen bakom insikterna och hans livsberättelse är nära nog lika spännande som Factfulness. Boken är skriven med lika mycket ödmjukhet som humor och det känns uppfriskande med en man som på så osvenskt manér kunde stå upp för att han faktiskt var vidrigt bra på sin sak.

  Bör läsas i nära anknytning till Factfulness.

 • Kände ren läslusta
  IngaLill Marie Gulle, 22 januari 2019

  Så väl skriven o så väl beskrivet att var menig var betydand och viktig i sammanhanget. Fängslande i sin helhet.

 • En bok att minnas
  Bokloppan (Luleå), 28 juni 2018

  Det här är boken som alla borde läsa! Rosling berättar rakt på sak men ändå både roligt och engagerande. Full med nyttig kunskap som ger aha-upplevelser, nya insikter och nya perspektiv.

 • En fantastisk och lättläst bok
  Sveneo Pall, 11 juni 2018

  Hans Rosling berättar här om sitt liv med en fantastisk känsla som gör att det är svårt att sluta läsa boken.
  En mycketbläsvärd bok.

 • Vidgat min syn på världen
  Elke Warnas, 7 juni 2018

  Har givit mig nya perspektiv på livet. Öppnat mina ögon för hur vi betraktar andra i lyset av våra väst inriktade normer

 • Intressant och lärorik läsning
  Elisabet Tärneberg, 31 maj 2018

  En personligt skriven biografi, lärorik och intressant. Högaktuell om skillnaderna mellan den rika och fattiga världen. Författaren bjuder på sig själv.

 • Ljudbok & E-bok

  Lyssna eller läs boken som ljudbok eller e-bok.

  Testa gratis

  Köp boken

  Köp boken i fysisk form och läs den när du vill.

  Köp boken