- - -
hudbibeln

Hudbibeln

av Johanna Gillbro

Vi vet förvånansvärt lite om kroppens allra största organ, huden. Kanske är det därför vi fortsätter smörja in den med krämer som innehåller bakteriedödande ämnen och lägger stora pengar på ett hav av olika produkter. Hade vi vetat mer om vår hud hade vi varit mer restriktiva med antalet produkter och noggrannare med vilka ingredienser produkterna innehåller. Vi hade också ätit betydligt fler morötter och sett till att sova riktigt gott om natten. 

Hudbibeln hjälper Johanna Gillbro oss att förstå huden ur ett helhetsperspektiv. Vi får lära oss grunderna inom hudlära och hudvård och vilka ingredienser som bevisligen fungerar. Hon slår hål på flera myter och ger oss en första inblick i det som just nu revolutionerar hudforskningen och hudvårdsindustrin; hudens mikrobiom, det vill säga bakteriefloran och läran om dess oväntade påverkan på vår hud.

Johanna Gillbro har doktorerat vid University of Bradford i Storbritannien inom dermatolgi. Hon har tagit flera patent för innovativa aktiva ingredienser för hudvård och har vunnit pris för bästa vetenskapliga artikel inom cosmetic science . Nu vill hon att hennes kunskaper ska nå ut till vanliga konsumenter.

Recensioner Hudbibeln

 • Huden

  Boken var lite för "djup" för mig. Tog upp ganska mycket som inte gav mig så mycket, den blev lite svår. Inte det jag hade förväntat mig. Önskat mer tips hur man ska sköta om sin hud. Men många goda råd fanns även med.

 • Tydlig och lättläst
  Monica, 22 mars 2021

  Boken är bra uppbyggd. Kan läsas både från pärm till pärm eller användas som uppslagsbok. Sammanfattningsvis dock en mycket bra bok

 • intressant och lärorikt.

  Mycket intressant information om alla ämnen i hudvårdsprodukter. Kommer att läsa om de produkter jag handlar i framtiden. Rekommenderar att läsa.

 • Ljudbok & E-bok

  Lyssna eller läs boken som ljudbok eller e-bok.

  Testa gratis

  Köp boken

  Köp boken i fysisk form och läs den när du vill.

  Köp boken