- - -
Sista Millenium boken

Hon som måste dö

av David Lagercrantz

Sista boken ur millenium-serien.

En hemlös man hittas i en park i Stockholm. Det ser inte ut att vara annat än ett tragiskt dödsfall. Men rättsläkaren Fredrika Nyman anar att något inte stämmer, och kontaktar Mikael Blomkvist.

Blomkvist blir motvilligt intresserad. Den hemlöse har flera gånger hörts muttra om Johannes Forsell, Sveriges försvarsminister. Var det bara nojor, svammel? Eller kan det finnas en riktig koppling till regeringen?

Mikael ber Lisbeth Salander om hjälp. Men efter Holger Palmgrens begravning har hon lämnat landet och går inte att nå.

Vad ingen vet är Lisbeth befinner sig i Moskva för att en gång för alla göra upp med sin syster Camilla. Hon har bestämt sig: Hon ska inte längre vara den som jagas. Hon ska jaga själv.

Hon som måste dö ? den stora finalen i David Lagercrantz böcker i Millenniumserien ? väver samman politiska skandaler och maktspel på hög nivå med DNA-forskning, Himalayaexpeditioner och det organiserade näthatet som vill så splittring, och vars rötter spåras till en rysk trollfabrik.

Recensioner Hon som måste dö

 • Nej, det här var inget att ha
  Petrus Konvalj, 18 december 2019

  Som flera ovan skrivit, en separat handling om Mount Everest som absolut inte tillför boken någonting, som inte handlar om LS. Slutscenen är över på två sidor, mkt knapphändigt och svårförståeligt, riktigt antiklimax. Nej, detta är tyvärr en riktigt dåligt hafsjobb av Lagercrantz.

 • Förväntningarna uppfyllda
  Benny Flodqvist, 28 oktober 2019

  Det var med stor förväntan jag öppnade boken och de uppfylldes när jag började läsa. David Lagercrantz har gjort det igen. Han har tagit hand om personerna och gjort en spännande och lätt komplex bok.

 • Virrig
  Justine13, 9 oktober 2019

  Nån Grande Finale blev det inte. Tyvärr. Tycker Lagercrantz fortsättning varit en bra fortsättning på Larssons böcker. Men här tog det stopp. Hela Everest äventyret verkar tillhöra en annan bok. Kanske något DL hade i skrivbordslådan och la in, ty det är virrigt och utan struktur. Vem dom där på snöberget var och är och vad som händer går en helt förbi. Vi bryr oss inte om dom. Dom vi bryr oss om, Blomqvist och Salander träffas bara två gånger i boken och den sista gången talar dom inte med v... Läs hela recensionen

 • David L.........
  Aki Peter Lumme, 2 oktober 2019

  skriver mkt bra & det är spännande fr 1 till sista sidan.. En riktig bladvändare... Gillar LS är boken absolut värd att läsa.

 • Medioker
  ilcretzzo, 22 september 2019

  Kanske den sämsta boken av Lagerkrantz i Millennium serie. Allt för enkel (och lätt) handling och srpåkbruk. Allt händer för snabbt. Tycker Stig Larsson hade varit väldigt besviken att lösa det.

  PS: Gillade Davids fortsättning tills sista boken.

 • SPRÅK MISS
  Mona Bengtsson, 17 september 2019

  SPRÅK MISS / David Lagercrantz svär allt för mycket vilket jag ser som en stor litterär svaghet i hans berättelse vilket hade kommit storyn att lyftas, vid ett helt annat språkbruk /