- - -
Gangsterprinsessan ljudbok och bok

Gangsterprinsessan

av Helen Stommel Olsson

Gangsterprinsessan finns som ljudbok, e-bok och inbunden. Pocket kommer inom kort.

Hon var knarkkurir och människosmugglare

“Jag ville svara men hade inga ord, jag ville hata men hatet satt så djupt att det inte kunde formuleras, jag ville slå men knytnävarna vägrade lyda, jag ville gråta men tårarna hade torkat ut. Jag var tom. Tömd.”

Sara var under sin karriär en av Sveriges mest hårdföra knarkkurirer och rutinerad människosmugglare runt om i Europa. Med en tuff uppväxt i förorten Bergsjön, nordöst om Göteborg, kom hon tidigt i kontakt med tunga droger och gängens och gatans kompromisslösa villkor. Hemma regerade pappans knytnävar och mammans rädsla.

Från att ha varit hårt mobbad i skolan, avancerade hon som ung tonåring till en avtrubbad tuffing med hot och knytnävar som vapen. Alkohol, GHB, hasch, snatteri, inbrott, bilstölder och slagsmål blev vardagsmat.

När hon var 20 år och ensamstående tvåbarnsmor blev hon bjuden på amfetamin av sin egen mamma. Förälskelsen i drogen blev omedelbar och passionen drog henne i rasande fart in i den kriminella världens yttersta och innersta krets.

Hon levde efter mottot: Ensam är stark och med en orubblig övertygelse att aldrig gola, hamna i skuld eller vara någon skyldig lyckades hon parera sig fram och överleva sitt eget tunga missbruk samtidigt som hon blev en fullfjädrad langare. Paradoxalt nog tvingades hon göra avkall på sin egen hederskodex, då blod alltid är tjockare än vatten.

Detta vägskäl blev hennes räddning men också början på ett långt fängelsestraff och så småningom ett nytt omtumlande liv utanför fängelsemurarna som nyfödd under en helt annan identitet.

I Gangsterprinsessan får du ta del av en värld som är okänd och dold för de flesta. Boken är baserad på en sann historia och skildrar med skarpa konturer en ung kvinnas uppväxt och utsatthet: Om missbruk, missförhållanden, misshandel och misstag, men också om en längtan efter att bli sedd, älskad och bekräftad. Det är även en redogörelse om skickligt polisarbete, där både hjärta och hjärna har fått samverka i lagens långa arm.

* Ljudbokstjänsterna erbjuder nya kunder en gratis testperiod.

Recensioner Gangsterprinsessan

 • Bästa
  Ingalill Norrblom, 12 april 2018

  Bästa boken jag läst på länge. Så rörande o så trevligt berättat om ett människoöde samt spännande också. Går ej att tänka på annat när jag började läsa o ville inte att den skulle ta slut. 👏👏👏

 • Intensivläsning
  Ss, 23 oktober 2017

  Rätt in i historien om Sara. Lättläst och svår att lägga bort boken, vill bara läsa vidare och vill veta hur det slutar.

 • Läs den!
  Syster Yster, 23 oktober 2017

  Läs den och bli berörd! Välskriven och gripande läsning baserad på en sann historia om en ung kvinna som hamnar i knarkträsket med allt vad det innebär av hot, våld, missbruk, misär. Kan varmt rekommenderas

 • Gripande livsöde
  charlotta, 22 oktober 2017

  Berättelse som griper tag i läsaren! Sara liv startar i uppförsbacke, hon lever ett destruktivt liv men lyckas bryta och får en ny chans, "gör om och gör rätt".

 • Intensiv skildring
  Laglös, 28 september 2017

  En berättelse om en ung kvinnas liv och leverne. En stark och beslutsam person, även om beslut och styrka kanske drev henne i fel riktning. Att vilja berätta sin historia och att kunna återge densamma med inlevelse, mod och känsla gör att detta är en bok som är svår att lägga ifrån sig, man vill veta vad Sara gör härnäst...

 • * Obligatoriska fält. E-post visas ej bland recensionerna.