- - -
Gangsterprinsessan ljudbok och bok

Gangsterprinsessan

av Helen Stommel Olsson

Gangsterprinsessan finns som ljudbok, e-bok och inbunden. Pocket kommer inom kort.

Hon var knarkkurir och människosmugglare

”Jag ville svara men hade inga ord, jag ville hata men hatet satt så djupt att det inte kunde formuleras, jag ville slå men knytnävarna vägrade lyda, jag ville gråta men tårarna hade torkat ut. Jag var tom. Tömd.”

Sara var under sin karriär en av Sveriges mest hårdföra knarkkurirer och rutinerad människosmugglare runt om i Europa. Med en tuff uppväxt i förorten Bergsjön, nordöst om Göteborg, kom hon tidigt i kontakt med tunga droger och gängens och gatans kompromisslösa villkor. Hemma regerade pappans knytnävar och mammans rädsla.

Från att ha varit hårt mobbad i skolan, avancerade hon som ung tonåring till en avtrubbad tuffing med hot och knytnävar som vapen. Alkohol, GHB, hasch, snatteri, inbrott, bilstölder och slagsmål blev vardagsmat.

När hon var 20 år och ensamstående tvåbarnsmor blev hon bjuden på amfetamin av sin egen mamma. Förälskelsen i drogen blev omedelbar och passionen drog henne i rasande fart in i den kriminella världens yttersta och innersta krets.

Hon levde efter mottot: Ensam är stark och med en orubblig övertygelse att aldrig gola, hamna i skuld eller vara någon skyldig lyckades hon parera sig fram och överleva sitt eget tunga missbruk samtidigt som hon blev en fullfjädrad langare. Paradoxalt nog tvingades hon göra avkall på sin egen hederskodex, då blod alltid är tjockare än vatten.

Detta vägskäl blev hennes räddning men också början på ett långt fängelsestraff och så småningom ett nytt omtumlande liv utanför fängelsemurarna som nyfödd under en helt annan identitet.

I Gangsterprinsessan får du ta del av en värld som är okänd och dold för de flesta. Boken är baserad på en sann historia och skildrar med skarpa konturer en ung kvinnas uppväxt och utsatthet: Om missbruk, missförhållanden, misshandel och misstag, men också om en längtan efter att bli sedd, älskad och bekräftad. Det är även en redogörelse om skickligt polisarbete, där både hjärta och hjärna har fått samverka i lagens långa arm.

* Ljudbokstjänsterna erbjuder nya kunder en gratis testperiod.

Recensioner Gangsterprinsessan

 • Brutal och tuff men väl värd att läsa
  @bettan_bokprataren (Örebro), 30 december 2019

  Det är en väldig brutal, tuff och rå berättelse att läsa, bitvis bränner tårarna bakom mina ögonlock och jag reflekterar ofta och känner en enorm tacksamhet över att våra fyra barn har klarat sig från detta helvete med droger. läs gärna mer på min blogg
  https://bokprataren.blogspot.com/2019/12/gangsterprinsessan-helen-stommel-olsson.html


  Jag sträckläser boken och rekommenderar den varmt. Läs och begrunda!

 • Realistisk!
  Fredrik , 16 november 2018

  Mycket bra bok. Borde läsas av de som är på väg in i dessa kretsar. Verkligheten är inte alltid som filmerna.

 • Ljudbok & E-bok

  Lyssna eller läs boken som ljudbok eller e-bok.

  Testa gratis

  Köp boken

  Köp boken i fysisk form och läs den när du vill.

  Köp boken