- - -

Följ fucking order: liv och död i skuggan av Södertäljemaffian

av Ann Törnkvist

Natten mot den 1 juli 2010 rusar två män beväpnade med kalasjnikov och pistol in i kafé lokalen Oasen i Södertälje. Där skjuter de ihjäl två bröder, elitfotbollsspelaren Eddie Moussa och fyrabarnspappan Yaacoub Moussa. Dubbelmordet utgör kulmen på den våldsspiral som satt skräck i staden under flera år.

I en liten stad påverkas alla, vare sig man vill eller inte. Oritha vars bror lånar pengar av fel människor. Issa som bara vill spela kort med vänner. Philip som kastar tärning för en halv miljon. Milad som vägrar betala för skydd .

Ann Törnkvists berättelse om Södertäljenätverket är en intensiv skildring av vad som händer när skuggsamhällen tillåts växa fram, när våld och rädsla får styra en stad och vilka förödande konsekvenser det leder till.

* Ljudbokstjänsterna erbjuder nya kunder en gratis testperiod.

Recensioner Följ fucking order: liv och död i skuggan av Södertäljemaffian

 • Multikulturalism
  Elof Petterson, 23 april 2018

  Viktig och värdefull! Ger inblickar i flera olika områden relaterade till kulturskillnader. Det finns ju många kulturer, men det innebär ju inte att alla är sådana att de bör gynnas och beundras. Boken klargör detta, klargör att dagens vurm för multikulturalism är både tramsig och korkad.
  Författarmässigt lite amatörmässig i början, men hämtar sedan upp sig och får ett bra flyt.
  Ett intressant förhållande att det var Carl Bildt som "importerade" syrianerna/assyrierna till Sverige då han tjänstgjorde för FN i Ex-Jugoslavien.

 • Ljudbok & E-bok

  Lyssna eller läs boken som ljudbok eller e-bok.

  Testa gratis

  Köp boken

  Köp boken i fysisk form och läs den när du vill.

  Köp boken