- - -
Familjen bok

Familjen

Johanna Bäckström Lerneby

I områden där samhället sviker står andra beredda att ta sig an uppgiften att skipa rättvisa och utöva makt. Som familjen Al Asim.

Under mer än ett decennium har den prisbelönta journalisten Johanna Bäckström Lerneby följt familjen från Angered utanför Göteborg. Nu berättar hon om hur de kontrollerat en hel förort med 50 000 invånare. Och vad som händer när svenska myndigheter går samman för att försöka slå ut det som kallas det »parallella samhället«.

I detta omskakande reportage får vi följa familjen, de som drabbats av deras brott och myndigheternas jakt för att sätta dit dem — en gång för alla.

Johanna Bäckström Lerneby är journalist och författare. Hon har mottagit Stora Journalistpriset i kategorin Årets berättare och nominerats till en Guldspade i klassen “Bok” för Handelsvara: Kvinna.

Recensioner Familjen

Ett enastående journalistiskt arbete som måste få genomgripande betydelse … Den ihärdighet hon visar med sin enorma research, den glöd som pyr under det här reportaget, gör boken magnetisk. Det går inte att släppa den. Jag läser var jag går och står tills den är slut. Och jag är omtumlad. Det här är också Sverige.
Maria Schottenius, Dagens Nyheter

Ett reportage från en verklighet få av oss känner annat än genom rubriker i pressen. Det är bara att buga och tacka.
– Stina Oscarson, Svenska Dagbladet

Borde vara obligatorisk läsning för dem som anser att man på något vis gör de svenska utsatta områdena en tjänst genom att hålla polisen borta därifrån.
– DN Ledare

Krocken, för att inte säga kollapsen, mellan staten, det svenska samhället, och bland annat denna familj är total. Det ger en bild av det explosiva tillståndet i landet.
– Janne Josefsson

En systematisk och mycket läsvärd genomgång av hur en familj håller ett samhälle i skräck … Den borde läsas av alla vars arbete rör kriminella. Det är en avslöjande historia om hur parallellsamhällen i fungerar i praktiken.
– Smedjan/Timbro

* Ljudbokstjänsterna erbjuder nya kunder en gratis testperiod.

Publiceringsdatum ISBN Antal sidor
2020-05-20 9789189061156 298

Recensioner Familjen

 • Så ser det ut
  Bo Jarent Olström, 20 november 2020

  En berättelse om verkligheten som många inte känner till och som många inte vill erkänna att den finns till
  En bok att läsa för alla beslutsfattare inklusive politiker och lagstiftare Man blir förbannad på hur slappt och naivt det är i samhället i dag med lagar från 50 talet som inte har anpassats till dagens samhälle
  En verkligt bra bok

 • Familjen
  Stig o sonja Öststorm, 12 november 2020

  Det mesta innehållet i boken har vi redan läst i media, ser denna bok som en sammanfattning av avskrädet.,,Väntar på en bok som avslöjar vilka dessa är.

 • Angelägen bok.
  Annika, 3 november 2020

  Djupgående redovisning av ett mycket aktuellt ämne. Ger insikter om en okänd värld. Författaren har gedigna kunskaper i ämnet och redovisar dem på ett läsvärt sätt.

 • Viktig bok, läs den!
  Vitsippan, 29 oktober 2020

  Här får man som läsare en inblick i hur lagen tas i egna händer.
  Hur man medlar och gör upp inom klanen i en rad brott.
  Hur det är för de människor som utför brotten och de som drabbas av hot och utpressning.
  Författaren skriver på ett sätt som är lätt att förstå.

 • Viktig bok
  Ajv, 20 oktober 2020

  Skrämmande läsning om hur klanerna etablerar sig i det vanliga samhället. Efter att ha läst sista sidan så är man helt utmattad och skräckslagen över vetskapen att detta är en unik företeelse i Skandinavien.

 • Väldigt bra bok om dagens verklighet i Sverige
  Joacim Lindbäck, 14 oktober 2020

  Alla behöver läsa den och samhällets skyddsmekanismer måste förstärkas för att ge myndigheter möjlighet att hitta fuskare och de som kringår systemet.

 • * Obligatoriska fält. E-post visas ej bland recensionerna.