- - -
Den osannolike mördaren

Den osannolika mördaren – Skandiamannen

Thomas Pettersson

Efter att utredningen av Palmemordet har lagts ner och pekat ut Skandiamannen är boken högaktuell. Boken har seglat upp på topplistorna igen. Passa på att läs den spännande boken om den osannolika mördaren Skandiamannen som pekar ut av både journalisten Thomas Pettersson och Palmegruppen.

Journalisten Thomas Pettersson avslöjade sanningen om ”Skandiamannen” Stig Engström i magasinet Filter 2018. Det var också Thomas Pettersson som gav de tips till polisen som ledde fram till chefsåklagare Krister Peterssons presentation av Stig Engström som Olof Palmes mördare i juni 2020.

Engström var på plats när Olof Palme mördades och fanns med i mordutredningen från dag ett men utreddes sedan aldrig som gärningsman. Thomas Pettersson hittade det som alla andra gått bet på: Engströms motiv, och att han hade skjutvana samt tillgång till samma slags vapen som Palme sköts med.

Den osannolika mördaren presenterar Pettersson en rad nya fakta för Palmemordets uppklarande, inklusive hur Stig Engström avfördes från utredningen på helt felaktiga grunder. Intervjuer med Mårten Palme och USA:s främsta expert på politiska mord fogar också viktiga bitar till pusslet.

Resultatet är en sensationell, spännande och skrämmande bok om ett statsministermord som plågat Sverige i 34 år, men nu fått sin lösning.

* Ljudbokstjänsterna erbjuder nya kunder en gratis testperiod.

Publiceringsdatum ISBN Antal sidor
2018-08-30 9789185279586 255

Recensioner Den osannolika mördaren – Skandiamannen

 • Värd att läsa.
  Siwan, 24 oktober 2022

  Jag är inte helt nöjd med innehållet. Trodde boken skulle vara mer avslöjande kring omständigheterna runt mordet på Olof Palme. Fick den uppfattningen när jag läste reklamen för boken.
  Hans död är fortfarande en gåta.

 • Spännande från första till sista sidan!
  Dan Mikael Lundqvist, 26 juli 2021

  Tungt grävande och hårt arbete ligger bakom den här boken.
  Och ja, det finns tusen teorier om vem som mördade Olof Palme. Men den här boken och teorin är svår att avvisa.
  Läs och förvånas över svensk polis, macho-utredare och dumheter av episk karaktär och jämför sedan med författarens lugna och klara redogörande för Skandiamannens inblandning.

 • Skandiamannen

  Bra beskrivning av Skandiamannen men han var nog bara ett vittne och inte någon gärningsman som inte ens fick vara med i Holmérs rekonstruktion på mordplatsen.
  Frågan man måste ställa sig är utifall han var gärningsmannen om då "Sverige hade skakats i sina grundvalar" som Holmér lär ha sagt när han trodde att ingen utomstående lyssnade. Anledningen till att han inte fick vara med vid rekonstruktionen på mordplatsen ska man nog fundera djupare på. Han ramlade in mitt på mordplatsen och gj... Läs hela recensionen

 • Hålller inte med om slutsatsen, men...
  peter nordin , 24 september 2018

  Här finns Lite nya fakta och nya uppgifter. Författaren verkar dock fixerad vid en slutsats medan indicierna är lite tunna.

 • Sensationella uppgifter
  Bokmannen, 17 september 2018

  Mycket gedigen och intressant utredning. Jag har följt Palme-fallet från dag 1. Hur kunde det gå så fel från början?

 • Ljudbok & E-bok

  Lyssna eller läs boken som ljudbok eller e-bok.

  Testa gratis

  Köp boken

  Köp boken i fysisk form och läs den när du vill.

  Köp boken