- - -
Slutet på historien - Jan Guillou

Slutet på historien

Jan Guillou

Jan Guillous bok Slutet på historien

Efter nära femtio år i exil kommer förre SS-officeren Harald Lauritzen tillbaka från sin tillflykt till Argentina. Hans återkomst vänder upp och ner på tillvaron för släkten Lauritzen. Onkel Harald är nämligen fortfarande nazist. Men han har ett erbjudande som det inte går att säga nej till.

Eric Letangs advokatbyrå ställs ånyo inför en våg av moralpanik. Den här gången är det pedofilskräcken som leder till ännu en häxjakt.

1990-talet är en tid av ekonomiska kriser och socialdemokratins begynnande nedgång. Samtidigt växer främlingshat och högerextremism, en politisk omsvängning som alltför många underskattar. Där 1900-talet slutar inleds en helt ny epok som visar att vi ingenting lärt av historien.

Slutet på historien är den tionde och avslutande delen i Jan Guillous romanserie. Med den är han i mål med sitt gigantiska bokprojekt Det stora århundradet, där han skildrar en släkt som vi får följa genom hela 1900-talet.

* Ljudbokstjänsterna erbjuder nya kunder en gratis testperiod.

Publiceringsdatum ISBN Antal sidor
2020-08-21 9789164206916 491

Recensioner Slutet på historien

 • Tjatigt med alla sportreferat

  Jag har läst hela långa serien av Guillou och är imponerad av all research. Men..det blir lite väl fjantigt med alla otroligt duktiga intelligenta vackra superbegåvade släktingar i böckerna. Och i den här sista delen blev det mycket snabbläddrande då Guillou tycks ha fastnat i sportens värld och det blir bra tjatigt.

 • Slutpunkt
  thoad (skövde), 29 mars 2021

  Inte besviken. Tvärtom. Förväntningarna infriades. Starkt att producera 10 böcker i samma täta kvalitet. Fantastiskt att följa 1900 talet genom släten Lauritzensöden.

 • Kunde varit bättre
  Christiane, 21 februari 2021

  Jag tycker de första delarna fram till slutet 2:a världskriget var bättre. Den sista delen är något mer fantasifull. Icke förty - mycket historia i hela serien. Värt att läsa.

 • Bra men inte bäst
  Hans Hansson, 1 februari 2021

  Inte den bästa boken i serien, men Jan Guillou är alltid läsvärd och det skadar inte att bli påmind om en del dumheter som pågick före och kring millennieskiftet. Rekommenderas!

 • Dålig, skrytig självbiografi
  Bertil Fougstedt, 13 januari 2021

  Boken blir en tjatig beskrivning av viner och matlagning varvad med självbelåtna utläggningar och generaliseringar om rättsväsendet, feminismen och psykiatrin. Guillous sämsta bok en stor besvikelse

 • Slutet eller......
  Nils Lagerström, 28 december 2020

  Familjens historia blev visserligen något så när avslutad men det kändes som det saknades ett antal historier om olika personer ung. som om författaren tröttnat på boken o bara helst vara klar o avsluta historien.

 • * Obligatoriska fält. E-post visas ej bland recensionerna.