- - -
Slutet på historien - Jan Guillou

Slutet på historien

Jan Guillou

Jan Guillous bok Slutet på historien

Efter nära femtio år i exil kommer förre SS-officeren Harald Lauritzen tillbaka från sin tillflykt till Argentina. Hans återkomst vänder upp och ner på tillvaron för släkten Lauritzen. Onkel Harald är nämligen fortfarande nazist. Men han har ett erbjudande som det inte går att säga nej till.

Eric Letangs advokatbyrå ställs ånyo inför en våg av moralpanik. Den här gången är det pedofilskräcken som leder till ännu en häxjakt.

1990-talet är en tid av ekonomiska kriser och socialdemokratins begynnande nedgång. Samtidigt växer främlingshat och högerextremism, en politisk omsvängning som alltför många underskattar. Där 1900-talet slutar inleds en helt ny epok som visar att vi ingenting lärt av historien.

Slutet på historien är den tionde och avslutande delen i Jan Guillous romanserie. Med den är han i mål med sitt gigantiska bokprojekt Det stora århundradet, där han skildrar en släkt som vi får följa genom hela 1900-talet.

* Ljudbokstjänsterna erbjuder nya kunder en gratis testperiod.

Publiceringsdatum ISBN Antal sidor
2020-08-21 9789164206916 491

Recensioner Slutet på historien

 • Sämsta boken i serien
  Fabbe, 2 maj 2022

  Nu har jag läst alla tio delarna i denna serie och det är tråkigt att behöva säga att den sista delen även är den sämsta. Rent stilmässigt hände det något till denna bok. Dels är den tjockare utan att för den skulle behöva vara det. För innehållsmässigt är det rörigt och fullt med sidospår utan till synes någon mening eller funktion. Det hade varit tillfredställande att runda av hela serien på ett snyggt sätt istället för att som här enbart fortsätta. Nog är det ändå rätt vemodigt då jag läst... Läs hela recensionen

 • Riktigt dåligt slut
  T, 3 april 2022

  Helt klart den sämsta boken i serien. Tyckte man att tidigare böcker var fyllda med Guillous egna politiska åsikter så tar denna priset. Mycket rörigt och handlar mest om författarens vilja att förmedla sina åsikter samt mycket fyllnad med småhistorier där man undrar varför han skriver om det ena och det andra. En stor besvikelse och ingen vidare läsning.

 • Tjatigt med alla sportreferat

  Jag har läst hela långa serien av Guillou och är imponerad av all research. Men..det blir lite väl fjantigt med alla otroligt duktiga intelligenta vackra superbegåvade släktingar i böckerna. Och i den här sista delen blev det mycket snabbläddrande då Guillou tycks ha fastnat i sportens värld och det blir bra tjatigt.

 • Slutpunkt
  thoad (skövde), 29 mars 2021

  Inte besviken. Tvärtom. Förväntningarna infriades. Starkt att producera 10 böcker i samma täta kvalitet. Fantastiskt att följa 1900 talet genom släten Lauritzensöden.

 • Kunde varit bättre
  Christiane, 21 februari 2021

  Jag tycker de första delarna fram till slutet 2:a världskriget var bättre. Den sista delen är något mer fantasifull. Icke förty - mycket historia i hela serien. Värt att läsa.

 • Bra men inte bäst
  Hans Hansson, 1 februari 2021

  Inte den bästa boken i serien, men Jan Guillou är alltid läsvärd och det skadar inte att bli påmind om en del dumheter som pågick före och kring millennieskiftet. Rekommenderas!

 • Ljudbok & E-bok

  Lyssna eller läs boken som ljudbok eller e-bok.

  Testa gratis

  Köp boken

  Köp boken i fysisk form och läs den när du vill.

  Köp boken