- - -
Mannen som sökte sin skugga - Millenium

Millenium – Mannen som sökte sin skugga

Av David Lagercrantz

Lisbeth Salander avtjänar ett kortare straff på kvinnofängelset Flodberga och gör allt för att hålla sig undan de interna konflikterna mellan fångarna. Det dröjer inte länge förrän Benito, den informelle ledaren, utmanar henne, särskilt sedan Lisbeth försvarat en ung kvinna från Bangladesh som trakasseras i cellen intill.

Lisbeth får besök av Holger Palmgren som fått tag i dokument som kastar nytt ljus över myndigheternas övergrepp i hennes barndom. Hon ber Mikael Blomkvist om hjälp att göra några efterforskningar. Spåren leder dem till en viss Leo Mannheimer, delägare i Alfred Ögrens Fondkommissionär.

Hur hänger en välartad finanskilles bakgrund ihop med Lisbeths? Och hur ska Lisbeth hantera hoten från Benito och hennes gäng som trappas upp alltmer?

I Mannen som sökte sin skugga, den femte boken i Millenniumserien, har David Lagercrantz tvinnat en spännande historia om statliga övergrepp, hedersproblematik och de skuggor från barndomen som fortfarande jagar Lisbeth Salander.

* Ljudbokstjänsterna erbjuder nya kunder en gratis testperiod.

Recensioner Millenium – Mannen som sökte sin skugga

 • Seg
  EW, 10 mars 2021

  Inte alls samma klass som Stieg Larsson. De böckerna sträckläste jag. Denna får jag tvinga mig igenom. Seg och intetsägande.

 • Inte i närheten
  Mattias, 23 augusti 2020

  Lättläst men tyvärr inte speciellt bra. Historien är tunn och ganska förutsägbar. Jag tycker inte att den förvaltar inte Stiegs arv väl.

 • Lite seg
  Clas Johansson, 11 februari 2019

  Inte alls samma go i texten som de första Millenium böckerna. Omständigt skriven och ibland svårt att få ett flyt i sammanhanget

 • Historien verkar "krystad".
  Jan Alfred Severin Sahlén, 23 januari 2019

  Inte lika spännande som de tre första originaldelarna. Storyn är tunn, konstruerad och långt utdragen och slutet är förutsett Texten är lättläst.

 • Läsvärd
  Skogsmulle, 14 januari 2019

  En bok man snabbt kommer in, välskriven och underhållande. Inte lika brutal som trilogin men bättre än den första boken han skrev.

 • Ingen spänning!
  Lars Gustavsson, 30 oktober 2018

  Tyvärr lever inte författaren upp till riktiga kvaliteter och definitivt inte till Stig Larssons kvaliteter. Författarens ambition att vara både intellektuell och social i sitt skrivande, gör berättelsen både rörig och långtråkig. Det finns några spännande passager, men det är en alltför lång transportsträcka fram till dem.
  Det känns som det är dags att låta Lisbeth Salander vila i frid.

 • Ljudbok & E-bok

  Lyssna eller läs boken som ljudbok eller e-bok.

  Testa gratis

  Köp boken

  Köp boken i fysisk form och läs den när du vill.

  Köp boken