- - -
Michelle Obamas bok - Min historia

Michelle Obamas bok – Min historia

Michelle Obama

Michelle Obama är en av vår tids mest ikoniska och beundrade kvinnor. Som den första afroamerikanska presidentfrun skapade hon det mest öppna och inkluderande presidentskapet i USA:s historia. Hon är en passionerad och kraftfull förespråkare för kvinnor och flickors rättigheter världen över och har förändrat hur föräldrar och barn ser på hälsa och vikten av ett aktivt liv. Samtidigt har hon uppfostrat två döttrar och stått sida vid sida med sin man i hans uppdrag att leda USA genom några av landets mest påfrestande perioder. I sina självutlämnande och fängslande memoarer bjuder Michelle Obama in läsare till sin värld och berättar om de erfarenheter som har format henne som person. Från barndomen i Chicagos South Side genom åren som företagsledaren som kämpade med livspusslet, till tiden på världens kändaste adress. På ett ärligt och insiktsfullt sätt beskriver hon sina med- och motgångar – i det privata och offentliga – och berättar om sitt liv såsom hon har levt det, med sina egna ord och på sina egna villkor. Det är en ovanligt personlig skildring av en kvinna som ständigt trotsat samhällets förväntningar, och vars historia inspirerar oss att göra detsamma.

 

* Ljudbokstjänsterna erbjuder nya kunder en gratis testperiod.

Recensioner Michelle Obamas bok – Min historia

 • Man får en annan typ av förståelse
  Kiira, 5 oktober 2019

  Jag har aldrig läst en biografi på det sättet jag läst denna. Mycket bra skriven bok, en av dem bästa biografierna jag läst. Jag läste ett tag , tog en paus och läste igen. Det är lite att bearbeta av det hon skriver. Hon skriver på ett bra sätt men den är väldigt informativ. Man får på ett helt nytt perspektiv se vad hon och Barack kommer ifrån, vad som formade dem att driva dem politiska frågan som dem drev, vad som var viktigt för familjen privat & politiskt. Att hitta en balans att vara U... Läs hela recensionen

 • Fler starka på toppen kvinnor, tack!
  Jenny, 25 april 2019

  Även om hon inte ville arbeta politiskt, så var hon delaktig i att forma sitt land under den tiden de satt och hon fortsätter än idag att påverka positivt.
  En stark historia om en lika stark kvinna som kom från en familj med en tydlig känsla av vilka de ville vara i sitt samhälle/land.

  Jag tror vi alla har något att inspireras av i denna historia, stort som smått...

 • Läs den
  Ann-Marie Jansson, 11 april 2019

  Otroligt arbetsamma människor. Trots detta återstår mycket att göra i USA. Dom kom en liten bit på väg under sina 8 år.

 • Fantastisk historia
  Linda S, 13 februari 2019

  Man vill inte sluta läsa. Känns som man tjuvkikar in i deras liv. Vilka upplevelser! Även om man ibland undrar hur bra det kan vara att växa upp med detta liv!

 • Nu känner jag Michelle
  Sister (Lund), 28 januari 2019

  Man får en god bild av henne som person, Michelle. En bestämd och ambitiös kvinna som blev kär i en mycket målinriktad man, nästan hennes "överman" därvidlag. En intressant bok ur flera aspekter, inte minst för att den bl a skildrar det svarta Chicago under författarens barndom och uppväxt.

  Den halvbra översättningen drar ner betyget för min del. Kanske hade man lite för bråttom att få ut boken i Sverige till julhandeln?

 • Amerikansk historia
  Marie Andersson, 16 januari 2019

  Skitbra! Jag slukade den likaså min man. Jag har givit ett ex till mina vänner.

 • Ljudbok & E-bok

  Lyssna eller läs boken som ljudbok eller e-bok.

  Testa gratis

  Köp boken

  Köp boken i fysisk form och läs den när du vill.

  Köp boken