- - -
Livets små njutningar

Livets små njutningar

Sigge Eklund

Sigge Eklunds nya bok Livets små njutningar

Sedan två år tillbaka bor författaren och podcastaren Sigge Eklund med sin familj i USA. Avståndet, tempot och perspektivet har skärpt hans blick, och som en nutida Karl Oskar ser han här på sitt älskade hemland med helt nya ögon.

I Livets små njutningar strosar han runt i vardagen, stannar upp och låter sig förföras av dofter och smaker, av oväntade möten och ögonblick av klarsyn. Även om världen idag kan te sig komplicerad, kan vi alla fortfarande unna oss det han benämner som lågintensiv lycka. Boken blir därmed en hyllningsskrift till alla de små vardagsstunder som så enkelt går oss förbi om vi inte lär oss att njuta av dem. Sigge Eklund hittar magi i både väntade och oväntade situationer. Resultatet blir en uppmaning: Magin i att leva finns överallt omkring oss om vi bara förmår uppskatta den. I en sovkupé, på en cykeltur, i skumbadet, under en markis när det regnar. Eller i sängen när du somnar med en hund.

Suggestivt, knivskarpt och med en stark närvarokänsla bjuder Sigge Eklund in oss i sin vardag och manar oss att stanna upp och återupptäcka de små njutningar våra liv faktiskt är fyllda av.

* Ljudbokstjänsterna erbjuder nya kunder en gratis testperiod.

Publiceringsdatum ISBN Antal sidor
2020-08-03 9789178091539 120

Recensioner Livets små njutningar

 • Upplevelser, nostalgi
  ninasboktips, 1 juni 2023

  Boken består av små behagliga berättelser och vi alla är fulla av dem, av betydelsefulla upplevelser i nuet, i minnen. Ögonblick i livet som är så värdefulla.

 • Underbar upplevelsebok
  Margareta Sjöberg, 27 september 2020

  Fin bok, dock bäst att läsa en av 46 upplevelser i taget, inte i ett sträck. Varje upplevelse är en pärla i sig.

 • Lättläst
  Agneta Stilling -Wattin, 10 september 2020

  Fokus på livets små njutningar. Lätt att läsa, jag håller med om allt men den känns ändå lite för självklar och gav iaf mig därför inte så mycket. Mina förväntnngar var lie högre/Agneta

 • Boktips!. Livets små njutningar av Sigge Eklund
  Agneta Svensson, 10 september 2020

  Författaren och poddprofilen Sigge Eklunds bok "Livets små njutningar" är en lättläst bok med korta kapitel där i varje kapitel står små njutningar av livet i centrum. Boken är skriven i du-form för att vi läsare ska kunna njuta och förstå hur mycket vardagslycka de små tingen kan ge oss, så vi ska kunna ta vara på de små stunder som går oss förbi.

  Vi får följa med hans minnen från olika ställen, hans barndomen där tryggheten verkar ha varit varm, ett annat kapitel tar upp hur vi kan... Läs hela recensionen

 • Ljudbok & E-bok

  Lyssna eller läs boken som ljudbok eller e-bok.

  Testa gratis

  Köp boken

  Köp boken i fysisk form och läs den när du vill.

  Köp boken