- - -
Anders Hansen Hjärnstark

Hjärnstark

Av Anders Hansen

Vill du bli mer stresstålig, må bättre, förbättra ditt minne och bli mer kreativ och intelligent? Se då till att röra på dig! Regelbunden träning har nämligen visat sig vara den bästa hjärngympan som finns, bättre än sudoku, korsord och alla tänkbara kosttillskott tillsammans.

Man vet i dag att hjärnan är enormt föränderlig. Det bildas ständigt nya hjärnceller och nya kopplingar skapas och försvinner. Allt du gör, till och med varje tanke du tänker, förändrar din hjärna lite grann. Och det gör i allra högsta grad även motion och träning. När du rör på dig blir du inte bara piggare och mår bättre, det påverkar också koncentrationen, minnet, måendet, sömnen, kreativiteten och stresståligheten – till och med din personlighet och intelligens. Du tänker helt enkelt snabbare och kan lägga i en extra ”mental växel”, till exempel för att kunna koncentrera dig när det är stökigt omkring dig. Och alla som rör på sig får de här fördelarna, barn, vuxna och gamla.

I Hjärnstark visar Anders Hansen, överläkare i psykiatri och författare till boken Hälsa på recept, vilka mekanismer i din hjärna som omvandlar promenaden eller löprundan till inget mindre än en mental ”uppgradering”. Du får lära dig vad det beror på och du får konkreta tips på hur du ska röra på dig för att uppnå alla positiva effekter som forskningen har kunnat visa.

* Ljudbokstjänsterna erbjuder nya kunder en gratis testperiod.

Recensioner Hjärnstark

 • En ögonöppnare!
  Björn , 29 augusti 2023

  Nu förstår jag varför jag mådde så bra när jag regelbundet sprang och varför det är så lätt att förtvivla när jag av olika anledningar gjorde uppehåll i löpningen.

 • Betyg 3+
  veronicas_bok_bak_liv, 25 februari 2023

  Vill du bli mer stresstålig, må bättre, förbättra ditt minne, bli mer kreativ och intelligent? Då är rörelse/motion svaret på den frågan. Forskning visar att träning/motion har stora positiva effekter för att vi ska må bättre.

  Boken är intressant och det är positivt att man lyfter rörelsens betydelse kring hälsan. Det är ett viktigt budskap som boken förmedlar och hur motion kan påverka oss, båda de som är fullt friska och hur viktig den är för de som lider av olika åkommor som tex... Läs hela recensionen

 • Intressant och omvälvande
  LBlomgren, 20 september 2019

  En bok som har ett mycket viktigt budskap. Vill man boosta sin hjärna - sin inlärning - sin snabbtänkthet??? Börja träna regelbundet så blir det så...värt att testa för alla!

  Dessutom var boken lättläst - språket är inte högtravande och späckat med obegripliga termer som man skulle kunnat tro.

 • Äntligen en bok som blir en "bibel"
  Metformintant, 29 november 2018

  Fantastiskt bra bok som jag inte kunde lägga ifrån mig och som inspirerat otroligt mycket. Jag har rekommenderat den till höger och vänster så det blivit tjatigt !!

 • Solid grund för "lagom-träning"
  Bokmys (Norrland), 9 augusti 2018

  Jag är totalt ointresserad av sport. Avskyr stress-träning som spinning. Hatar öronbedövande musik för att plåga bort fettvalkarna som finns på badhus och gym. Vilken befrielse att konstatera att 30 min promenader varje dag gör stor skillnad, får en gammal människas hjärna att börja likna en ungdoms. Otroligt intressant att se den komplexa hjärnans samverkan och kommunikation via hormoner.

  En enda sak drar ner innehållet - den ständigt närvarande floskeln att människan utvecklats fr... Läs hela recensionen

 • Bra till 3/4
  Jan Bergman (Täby), 8 maj 2018

  Boken var mycket intressant och jag lärde mig mycket. Men, efter 3/4 blev det tjatigt och upprepningar som inte gav mig något.

 • Ljudbok & E-bok

  Lyssna eller läs boken som ljudbok eller e-bok.

  Testa gratis

  Köp boken

  Köp boken i fysisk form och läs den när du vill.

  Köp boken