- - -
Den sorgsne busschauffören från Alster

Den sorgsne busschauffören från Alster

Håkan Nesser

Jag borde verkligen inte leva.

Så skriver den före detta akademikern och busschauffören Albin Runge i sina anteckningar från 2012-13. Och när någon eller några tycks hota honom till livet har han full förståelse för detta. De bisarra hoten leder så småningom till att polisen i Kymlinge kopplas in.

Hösten 2018 tillbringar kommissarierna Gunnar Barbarotti och Eva Backman av vissa skäl ett par tjänstlediga månader i Rute socken på norra Gotland, och fallet med den olycklige Runge får oväntat ny aktualitet. Någonting i utredningen från 2013 verkar ha gått fel. Käpprätt fel. Eller?

Berättelsen om den egendomlige busschauffören från Alster är den sjätte (eller möjligen sjunde) boken om kriminalpolisen Gunnar Barbarotti, inte mindre egendomlig han.

* Ljudbokstjänsterna erbjuder nya kunder en gratis testperiod.

Publiceringsdatum ISBN Antal sidor
2020-07-29 9789100183127 350

Recensioner Den sorgsne busschauffören från Alster

 • Bra bok!

  En helt fantastisk bok! Bra personskildringar med filosofiska diskussioner och drastisk humor mellan karaktärerna. Jag trodde tidigt i boken att jag förstod vad som hänt, men nej... Fina miljöbeskrivningar också, man "är med" Backman och Barbarotti på Gotland till exempel.

 • Härlig bok!
  Mona Logård, 19 oktober 2020

  Håkan Nesser är min favoritförfattare det är alltid spännande att läsa hans böcker. Den senaste om Den sorgsne busschauffören från Alster, är en mycket fin skildring av människors psyke och känsloliv. Slutet är som det brukar i Nessers böcker, överraskande!

 • Boken är inte spännande
  Rolf Soors, 14 oktober 2020

  Håkan Nesser har skrivit bättre böcker tidigare som har varit mer spännande och intressanta tidigare , men denna boken är inte lika bra !

 • Omisskänslig och i bästa Nesserform
  thoad (skövde), 26 september 2020

  Nesser ät som en vällagrad Västerbottenost.. Man blir aldrig besviken på smaken. Driven med en stor måtta humor och livsvisdom driver han berättelsen framåt. Nesser blir bara bättre och bättre med åren.

 • För trogna läsare av Håkan Nesser!
  Henning Höjer, 23 september 2020

  Nästan i topp av hans böcker och den ger en trivsam läsning väl värd såväl kostnad som tid ägnad åt mer eller mindre sträckläsning och avkoppling.

 • Mästaren levererar!
  Mikael Svensson, 11 september 2020

  Ingen hanterar språket som Nesser! Underbart att få träffa Barbarotti igen! En säregen historia dessutom. Njutläsning när den är som bäst!

 • * Obligatoriska fält. E-post visas ej bland recensionerna.