- - -

Den andra dödssynden

En ny generation Lauritzen ger sig in i fastighetsbranschen och i en ekonomisk kapplöpning som leder till väldiga vinster. Eller avgrunden.

Eric Letangs advokatbyrå ställs inför helt andra påfrestningar i form av den moralpanik som leder till incestmål och terroristrättegångar där rader av oskyldiga kommer att dömas. Det rättsliga sammanbrottet kulminerar därefter i mordet på landets statsminister.

1980-talets vildsint egoistiska stämningar är på väg att bli det socialdemokratiska folkhemmets svanesång. Allt kan hända. Och det händer.

Den andra dödssynden är den nionde delen i Jan Guillous romansvit Det stora århundradet en berättelse om mänsklighetens största, grymmaste och blodigaste århundrade.

* Ljudbokstjänsterna erbjuder nya kunder en gratis testperiod.

Recensioner Den andra dödssynden

 • Stabilt som alltid
  Fabbe, 4 april 2022

  Nu när man börjar närma sig slutet på Guillous 1900 tals epos så känns det lite tråkigt, lite som att skiljas från en gammal vän man hängt ihop med under en lång tid. Stilen är välbekant, karaktärerna likaså. Inget är egentligen överaskande eller annorlunda. Han fortsätter med tidstypiska markörer och karaktärerna blir bärare av dessa, på gott och ont. Som alltd när det gäller Guillou är hans karaktärer supermänniskor och bäst på det dom gör, men har man läst 8 böcker i serien lär det knappas... Läs hela recensionen

 • En mycket intressant bok
  Anda, 4 april 2021

  Författaren är kunnig i historien. Gillar att läsa denna typen av levande historieberättelser där man alltid lär sig något om hur det var förr.

 • Trist!
  Nils Hellen, 28 oktober 2020

  Uppenbarligen är författaren trött på sitt projekt. Boken är trist och förutsägbar. Jag är besviken för där fanns så mycket mer att göra, så många fler personer att följa upp, så många trådar att knyta samman.

 • Tappa
  Kjell Axel Johan Sundin, 22 oktober 2019

  Känns som om han börjar tappa farten lite. Frågan är om det kommer en till? Däremot Hamilton borde kanske dammas av.

 • Bra bok!
  Anne-Christin Skånberg (Askim), 18 oktober 2019

  Detta är inte den bästa boken i hans serie om årtusendet! Men det var kul att läsa om 80- och 90 talets pengahysteri! Några blev väldigt rika och många blev utblottade! Jan G är ju lite som en lärare ibland nör han skriver! Klart läsvärd!

 • Trögstartad, men kommer sig!
  pellasw, 20 september 2019

  Tycker att denna bok är något mer trögstartad än de andra i serien om 1900-talet men han kommer igång så småningom tycker jag . Kanske är jag lite förblindad av att hela serien totalt sett varit fantastisk!

 • Ljudbok & E-bok

  Lyssna eller läs boken som ljudbok eller e-bok.

  Testa gratis

  Köp boken

  Köp boken i fysisk form och läs den när du vill.

  Köp boken