- - -
De vänsterhäntas förening

De vänsterhäntas förening

Av Håkan Nesser

Medan Marten Winckelstroop och Rejmus Fiste ännu går i Oosterby småskola bildar de De vänsterhäntas förening. Flera årtionden senare brinner ett gammalt pensionat ner till grunden och ett antal människor omkommer. Det ena hänger ihop med det andra, men det finns ingen kvar i livet som kan förklara hur. Nästan ingen.

Det har gått femton år sedan den sista boken om kommissarie Van Veeteren kom ut. Det har gått sex år sedan man senast kunde läsa om inspektör Gunnar Barbarotti. I De vänsterhäntas förening möts de för första (och enda?) gången.

ISBN: 9789100174729

* Ljudbokstjänsterna erbjuder nya kunder en gratis testperiod.

Recensioner De vänsterhäntas förening

 • Härlig bok
  Mona Logård, 26 december 2023

  Håkan Nesser är min favoritförfattare. Han skriver alltid intressanta historier, använder ett fint språkbruk. Det är uppenbart att Nesser har god kännedom om människors olika personlighet. Han visar stor empatisk förmåga och insikt om de som är lite udda. Nessers böcker är fyllda med spänning, människokärlek, visdom och humor, de avslutas alltid med en överraskande tvist. "De vänsterhäntas förening" är en mycket underhållande bok!

 • Bästa svenska författaren
  Gunilla Bhur, 21 november 2023

  Nesser har ett speciellt språk. Mellan roman och deckare, psykologiskt och även känslighet för människors tillkortakommanden. Omöjligt att gissa hur slutet ska bli. Spännande!

 • Rolig
  Peter Nielsen, 9 november 2023

  Ja den är bra. Har bara läst 10% av boken -de vänsterhäntas förening-men trevlig bekantskap. Bra där Nesser. Kommer att hålla ett öga på Håkan. Har läst några böcker av Nesser tidigare. Tillhör inte min favorit men nu måste jag säga. Detta var "attans" . Uppskattar Håkans humor och distansen till vardagen. En positiv livssyn, även om det handlar om, ond bråd död.

 • Välskriven och spännande kriminalroman.
  Clas-Göran Classon (Örebro), 9 april 2021

  Det är en njutning att få ta del av Håkan Nessers skrivarbegåvning och att få sjunka in i den speciella känsla som förmedlas.

 • De Vänsterhäntas förening.
  Håkan Jarer, 20 september 2020

  Eftersom Håkan N är min ålder hänger man ofta med på vissa språkliga varianter. Dessutom är jag vänsterhänt, vilket gjorde att valde boken.
  Litterärt mycket bra, men kanske lite långrandig.

 • Långsam
  Thomas , 26 september 2019

  Plågsamt långsam berättelse, bygger upp karaktärerna bra men det händer inget i halva boken. Blir lätt att man tänker på annat. Rek inte.

 • Ljudbok & E-bok

  Lyssna eller läs boken som ljudbok eller e-bok.

  Testa gratis

  Köp boken

  Köp boken i fysisk form och läs den när du vill.

  Köp boken