- - -
De vänsterhäntas förening

De vänsterhäntas förening

Av Håkan Nesser

Medan Marten Winckelstroop och Rejmus Fiste ännu går i Oosterby småskola bildar de De vänsterhäntas förening. Flera årtionden senare brinner ett gammalt pensionat ner till grunden och ett antal människor omkommer. Det ena hänger ihop med det andra, men det finns ingen kvar i livet som kan förklara hur. Nästan ingen.

Det har gått femton år sedan den sista boken om kommissarie Van Veeteren kom ut. Det har gått sex år sedan man senast kunde läsa om inspektör Gunnar Barbarotti. I De vänsterhäntas förening möts de för första (och enda?) gången.

ISBN: 9789100174729

* Ljudbokstjänsterna erbjuder nya kunder en gratis testperiod.

Recensioner De vänsterhäntas förening

 • Välskriven och spännande kriminalroman.
  Clas-Göran Classon, 9 april 2021

  Det är en njutning att få ta del av Håkan Nessers skrivarbegåvning och att få sjunka in i den speciella känsla som förmedlas.

 • De Vänsterhäntas förening.
  Håkan Jarer, 20 september 2020

  Eftersom Håkan N är min ålder hänger man ofta med på vissa språkliga varianter. Dessutom är jag vänsterhänt, vilket gjorde att valde boken.
  Litterärt mycket bra, men kanske lite långrandig.

 • Långsam
  Thomas , 26 september 2019

  Plågsamt långsam berättelse, bygger upp karaktärerna bra men det händer inget i halva boken. Blir lätt att man tänker på annat. Rek inte.

 • En bok att rekommendera
  Bokälskaren, 30 augusti 2019

  Spänning till sista sidan. Märks att han är en rutinerad författare. En av de bättre böcker jag har läst. Läs den.

 • Litet knepig histora
  Gunnar Ivar Hellstrand, 25 augusti 2019

  Nesser skriver i en alldeles egen stil och hittar intriger som inte är direkt lätta att föreställa sig. Men det här är nog ändå en av de bättre, inte som när brottslingen lägger sina offer i en frysbox, utan trots allt mera verklighetsnära.

 • Otroligt välskriven bok

  Väldigt bra och spännande och att få allt att flyta i varandra så här är otroligt skickligt gjort av Håkan Nesser. Den är MER än bra även om jag fattade hur det skulle bli på slutet och vem mördaren var ganska tidigt i boken så var det spännande att läsa hela tiden och se om jag fick rätt -det fick jag!

  Lena "Kat"

 • Ljudbok & E-bok

  Lyssna eller läs boken som ljudbok eller e-bok.

  Testa gratis

  Köp boken

  Köp boken i fysisk form och läs den när du vill.

  Köp boken