- - -
Där kräftorna sjunger

Där kräftorna sjunger

Delia Owens

Internationell succé – nu på svenska. En oförglömlig berättelse om naturens krafter och ensamhetens pris.

Kya Clark lever ensam och i samspel med naturen utanför en liten stad vid North Carolinas kust. Byborna kallar henne ”Träskflickan” och har i många år spridit elaka rykten om henne. När en stilig quarterback hittas död i våtmarken blir hon därför omedelbart misstänkt och en mordutredning inleds. Men Kya är långt ifrån den obildade enstöring som alla tror, och snart uppdagas sanningen om hennes liv.

”Där kräftorna sjunger” var den mest säljande boken i USA 2019 och har blivit en internationell fenomentitel som älskas av läsare över hela världen.

* Ljudbokstjänsterna erbjuder nya kunder en gratis testperiod.

Publiceringsdatum ISBN Antal sidor
2020-04-29 9789137154831 369

Recensioner Där kräftorna sjunger

 • Bestseller!
  Gun Maria Franksson, 1 april 2022

  En jättebra bok! Ovanlig handling - kanske lite orealistisk, men böcker får ju vara det! Slutet väntade man sig inte riktigt så! Finurligt uttänkt av författaren!

 • Inte vad jag väntade mig
  Peter , 26 februari 2022

  Hypad bok som jag bara skulle läsa. En tvåa i betyg är ändå högt för denna bok. Väldigt händelsefattig, sådär skriven, relativt ointressant om det mesta. Nej, icke läsvärd.

 • Överskattad
  Fabbe, 29 oktober 2021

  Svårt att förstå hypen kring den här boken. Osannolik premiss, periodvis väldigt tråkig. Det känns ofta som att man läser en skolbok i biologi snarare än en roman, författarens bakrund märks minst sagt. Det är något kyligt distanserat över hela boken som är svårt att sätta fingrarna på och sammanfattningsvis så är den inte på långa vägar så bra som ryktet gör gällande.

 • Vad hände egentligen?
  Susanne, 19 september 2021

  ALLA älskar den här boken... men inte jag. Tyckte inte ens den var bra. Tyckte den lämnade en del lösa trådar på slutet.

 • Övergiven 10 årig flicka klarar sig utan skolgång
  Kattis, 5 augusti 2021

  Hur stor sannolikhet är det att ett barn som inte har gått i skolan kommer att bli författare och hedersdoktor? I en askungesaga är chansen stor. I boken övergivs huvudpersonen av föräldrar och syskon vid 10 års ålder. Flickan bor i ett öde våtmarksområde i ett skjul utan elektricitet och klarar sig förvånansvärt bra på egen hand. Den största behållningen av boken är rättegångsbeskrivningen och advokatens skickliga anförande. Men även djur- och naturskildringarna är vackra och målande

 • Välskriven
  Roger Jönsson, 27 juni 2021

  Boken är fantastisk! Berättelsen hård och brutal om livets totala orättvisor och egentligen totalt hjärtskärande men ändå vacker trots dess brutala människoöde