- - -
Där kräftorna sjunger

Där kräftorna sjunger

Delia Owens

Internationell succé – nu på svenska. En oförglömlig berättelse om naturens krafter och ensamhetens pris.

Kya Clark lever ensam och i samspel med naturen utanför en liten stad vid North Carolinas kust. Byborna kallar henne “Träskflickan” och har i många år spridit elaka rykten om henne. När en stilig quarterback hittas död i våtmarken blir hon därför omedelbart misstänkt och en mordutredning inleds. Men Kya är långt ifrån den obildade enstöring som alla tror, och snart uppdagas sanningen om hennes liv.

“Där kräftorna sjunger” var den mest säljande boken i USA 2019 och har blivit en internationell fenomentitel som älskas av läsare över hela världen.

* Ljudbokstjänsterna erbjuder nya kunder en gratis testperiod.

Publiceringsdatum ISBN Antal sidor
2020-04-29 9789137154831 369

Recensioner Där kräftorna sjunger

 • Välskriven
  Roger Jönsson, 27 juni 2021

  Boken är fantastisk! Berättelsen hård och brutal om livets totala orättvisor och egentligen totalt hjärtskärande men ändå vacker trots dess brutala människoöde

 • underbar bok!
  pj, 25 juni 2021

  Tänkte i början att det inte skulle bli rätt roman för mig - träskflicka lämnas till sitt öde, hennes kamp för överlevnad... - men det finns så många nivåer, känslor, kloka ord, väckta tankar, en snygg avslutning... Verkligen varm och välskriven bok som jag rekommenderar starkt!

 • Recension
  Susanne Holm, 3 juni 2021

  Kya växer upp i våtmarken utanför North Carolinas kust under 50-talet. Familjen är fattig. Pappan, en före detta Vietnamsoldat tar ut sin ångest på sin fru och sina barn. Kya är bara sex år när modern får nog och i plisserad kjol och högklackat rakryggad lämnar det lilla plåtskjulet bakom sig för att aldrig återvända. En efter en lämnar de äldre syskonen våtmarken. Tillslut ... Läs hela recensionen

 • Skämskudde- varning!
  Stickelbär , 1 juni 2021

  Hade höga förväntningar på denna bok men det visade sig vara ett hopkok av Grottbjörnens folk och Den blå lagunen, pinsamt dåligt.
  Visst är det fina naturskildringar men det är också allt.

 • 5 av 5
  Bokdjungeln , 28 april 2021

  Nu förstår jag också varför den fått så mycket beröm. Den är fylld av så mycket, men främst hopp och styrka skulle jag ändå påstå. Innehållet är starkt och jag fylldes av en stark livslust medan jag läste den. Fasen vad människan kan vara stark trots att hon kan vara ensam! Sen blev jag också otroligt ledsen över hur gruppmentalitet påverkar oss människor. Hur fördomsfulla och elaka vi kan vara.
  Jag tycker det är vackert att författarinnan blandat in både poesi och naturen i handlingen. M... Läs hela recensionen

 • Precis så bra som jag hoppades
  Margaretha, 12 april 2021

  Verkligen medryckande läsning - rekommenderas! Kyas kamp för att överleva och närheten till naturen. genomsyrar boken. Svår att. lägga i från sig!

 • * Obligatoriska fält. E-post visas ej bland recensionerna.