- - -
Där kräftorna sjunger

Där kräftorna sjunger

Delia Owens

Internationell succé – nu på svenska. En oförglömlig berättelse om naturens krafter och ensamhetens pris.

Kya Clark lever ensam och i samspel med naturen utanför en liten stad vid North Carolinas kust. Byborna kallar henne “Träskflickan” och har i många år spridit elaka rykten om henne. När en stilig quarterback hittas död i våtmarken blir hon därför omedelbart misstänkt och en mordutredning inleds. Men Kya är långt ifrån den obildade enstöring som alla tror, och snart uppdagas sanningen om hennes liv.

“Där kräftorna sjunger” var den mest säljande boken i USA 2019 och har blivit en internationell fenomentitel som älskas av läsare över hela världen.

* Ljudbokstjänsterna erbjuder nya kunder en gratis testperiod.

Publiceringsdatum ISBN Antal sidor
2020-04-29 9789137154831 369

Recensioner Där kräftorna sjunger

 • En mycket annorlunda värld
  Morran (Medvägaskogen), 26 november 2020

  En liten flicka lämnas av alla i familjen. Den sista som går är hennes mor.Flickan som heter Kya lämnas i träskmarken där hennes familj tvingades att bo efter en personlig konkurs. Delia Owens har skrivit en modern bok i den meningen att vi får följa flickans vedermödor när det gäller inskränkthet i byn där skolan ligger. Och rasismen i byn som riktar sig mot Kyas svarta vän, Delia Owens visar det amerikanska samhället genom Kyas upplevelser.
  Kya går i skolan en dag. Lämnar den och ingen... Läs hela recensionen

 • En upplevelse!
  Majka PS, 25 november 2020

  Läste den på engelska och det var en utmaning att förstå dialekten
  men mödan värd!
  En bok med ett innehåll och känsla som stannar kvar. Köpte den till flera vänner.

 • Läs den nu!
  Agnes, 19 november 2020

  Jag lärde mig mycket om våtmarker, träsk och alla fåglar, fiskar, fjärilar osv som lever där. Ibland händer inte mycket. "Träskflickan" Kya åker omkring i sin båt i våtmarkens alla vattendrag och samlar snäckor, fjärilar, fjädrar och mycket annat som är värt att samla på. Vi får följa henne från det hon är sex år tills hon blir 64. Däremellan händer mycket: ensamhet, kärlek, mord, rättegång. Sist kommer det mest överraskande slutet, och vilket slut. Den här boken måste läsas. Fantastisk.

 • Mina tankar!
  Iris Johnsson, 17 november 2020

  Underbart språk, medmänsklighet, naturskildringar som betyder allt i boken
  Utsatthet och diskriminering men också kärlek.
  En av de bästa böcker jag läst- ville inte att den skulle ta slut.

 • Läs den!
  Katarina Winslow, 16 november 2020

  En bland de bästa böckerna jag läst. Ett otroligt vackert språk. Spännande, tragisk, vacker -allt på en gång. Ett otroligt kvinnoöde.

 • Suverän.
  Ulla Ring, 9 november 2020

  Den har allt. Spänning, kunskap, romantik, ironi och tragik. Gör narr av människans trångsynthet och fördomar. Jag fullkomligt älskade den.

 • * Obligatoriska fält. E-post visas ej bland recensionerna.