- - -

Bokrea 2021

Bokrean

Årets bokrea 2021 startar den 23 februari. Passa på att fynda böcker till bättre priser. Vi har samlat de populäraste böckerna under bokrean här.

Bokrea 2021

Bokrea 2021 datum

Bokrean 2021 startar officiellt den 23 februari. Både fysiska bokhandlare och nätbokhandlare anordnar bokrean. Datum för bokrean varierar från år till år. Det är den Svenska bokhandlareföreningen som bestämmer när bokrean startar. Detta för att alla ska börja samtidigt och på så sett väcka ett större intresse för bokrean.

En årlig höjdpunkt

Bokrean är en höjdpunkt både för bokälskare och för bokhandlare. Tidigare var bokrean försäljningsmässigt bättre än julhandeln för bokhandlarna. Men på senare år har julhandeln gått om.

Även om försäljningen inte är lika hög så är det en höjdpunkt. I fysiska butiker brukar öppettiderna ändras till tidig morgon eller till och med vid midnatt för att man skall kunna lägga vantarna på dem bästa böckerna direkt.

Bokreans historia

Bokrean är en gammal tradition. Ändå sedan slutet av 1920-talet har bokrean funnits. Då var det endast äldre böcker, fem år eller äldre som såldes. Idag kan man få tag på dem senaste böckerna till bättre pris.