- - -

I sällskap med döden

229 kr

Buy Now

Artikelnr: 8329000033368871

Beskrivning

”I sällskap med döden” är Ingvar Carlssons personliga berättelse om hur döden ett antal gånger har påverkat honom brutalt, förändrat hans förutsättningar och på sina villkor tvingat honom vidare. Om hur det är att leva med döden vid sin sida men ändå ha ett rikt liv. Om hur han ser att demokratin på allvar hotas av högerkrafter – men också om hur vi kan sluta upp kring frågor som rör frihet och mänskliga rättigheter.

Pressröster:

”’I sällskap av döden’ blir så till en osedvanligt mänsklig politikers slutord. /…/ Det är omöjligt att inte tycka om den.”

Björn Wiman, Dagens Nyheter

”I boken skildras det väldigt fint och känsligt hur djupt påverkad han blir av att hitta sin far död. /…/ När jag läst det gripande avsnittet är det verkligen som om något förändras i hur jag ser på Ingvar Carlsson.”

Göran Greider, Aftonbladet

”Det sena 1900-talet var en rätt mörk tid i Sverige. /…/ Jag påminns om det när jag läser /…/ Flera gånger medan jag läser hans bok brister jag i gråt – av sorg och vrede, men också av rörelse.”

Maria Küchen, Sydsvenskan

”Ingvar Carlsson har skrivit en vacker bok om alla sätt döden påverkat hans liv. /…/ detta präglas av hans numera nästan utdöda modus: stillsamt, men skarpt och principfast. Det är inte utan att man saknar hans sort bland dagens politiker.”

Anna Hellgren, Expressen

”En bok som ingen annan kunnat skriva. /…/ Ingvar Carlssons ’I sällskap med döden’ ger nya perspektiv på hans tid som statsminister, och på vad vi egentligen ska göra av vår egen tid. /…/ Att den lyckas med det har inte bara med Carlssons erfarenheter och perspektiv att göra, utan också med hans språk.”

Måns Wadensjö, Norrländska Socialdemokraten

”Så blir ’I sällskap med döden’ en nostalgisk resa tillbaka till en resa som började i Borås på 1930-talet, men också, när resan och boken nästan nått sitt slut, en högaktuell kampskrift. Jag, en konservativ man som alltid betraktat socialdemokratin som politisk motståndare, tvingas som vanligt konstatera att allt var bättre förr.”

Roland Poirier Martinsson, Göteborgs-Posten

”Han skriver ledigt och enkelt, som genre är texten mest att likna vid ett antal essäer. Det fungerar, det är övertygande.”

Mikael Hermansson, Smålandsposten

”’I sällskap med döden’ är en klok, varm bok som jag tror få kan läsa utan att beröras.”

Kristian Ekenberg, Jönköpings-Posten

”En mycket personlig och berörande bok.”

Göran Kastlund, Dala-Demokraten

Ljudbok & E-bok

Lyssna eller läs boken som ljudbok eller e-bok.

Testa gratis

Köp boken

Köp boken i fysisk form och läs den när du vill.

Köp boken