- - -

Bemötandekoden: konsten att förstå sig på människor och få ett bättre (arbets)liv

av Lena Skogholm

Har du träffat en negativ person som dränerat dig på energi? Funderat på varför det negativa tar så stort utrymme och hur du kan göra för att inte dras med och dras ned? Har du varit med om missförstånd och undrat vad som hänt? Eller hört folk säga: ”vi måste ju kunna prata som vuxna människor om det här”?

Har du undrat över hur man möter personer med mycket upprörda känslor på ett bra sätt? Kanske reflekterat över hur vi människor fungerar egentligen och funderat på vad man kan göra för att utveckla bra relationer och slippa relationer och mänskliga möten som tar massa energi?

Föreläsaren och beteendevetaren Lena Skogholm tar med dig på en spännande upptäcktsfärd i hjärnans fantastiska landskap. Du får förklaringar till vad som kan hända i våra relationer och konkreta tips hur du kan göra i olika situationer för att det ska bli bra.

Bemötandekoden är en guide för det mänskliga samspelet som du har nytta av livet ut. När vi möter varandra utifrån vår hjärnas förutsättningar blir det bättre helt enkelt. Det är lätt och inspirerande att ta till sig det som står i boken.

Författaren skriver både pedagogiskt och personligt med flera målande exempel. Det gör boken lättillgänglig samtidigt som den är vetenskapligt underbyggd.Lena Skogholm har skapat kommunikationsmodellen

Recensioner Bemötandekoden: konsten att förstå sig på människor och få ett bättre (arbets)liv

 • Bra!
  Anna Christina Vadlund, 5 november 2019

  Har inte läst klar boken än, men det är en lättläst bok som jag tror många kan känna igen sig i.

 • Lättläst och saklig
  Bokdjungeln , 7 november 2018

  I och med mitt arbete (jobbar som arbetsmarknadshandläggare för Borlänge & Falun kommun med fokus på människor som varit ute på glid men nu vill leva ett laglydigt och drogfritt liv och komma in i sysselsättning) så läste jag denna bok. Den är bra, för den tar upp ämnen som stress och förklarar också varför vi kan känna stress och hur vi kan reagera på det. Men den ger också tips på hur man kan agera och förbereda sig på stress, samt hur man kan bemöta människor som kan upplevas otrevliga och... Läs hela recensionen

 • Innehållsrik och tänkvärd

  Lättläst, väcker tankar och verktyg att ta med sig i livet, både i arbetslivet ovh det privata livet. Stora rekommendationer.

 • Boken som hjälpt mig till ett bättre liv
  Coach Henriksson, 1 augusti 2018

  Bemötandekoden är tydlig, tillgänglig och professionell. Den har hjälpt mig att förstå mig själv, förstå min omgivning och har lett till att mina relationer förstärkts och blivit bättre. Lena Skogholm, som jag hört i flera föreläsningar tidigare, sätter ord på olika situationer och visar med sin breda och fördjupade kunskap hur relationer med hjälp av förståelse kan stärkas. Detta är mycket kraftfullt i arbetslivet och för mig har det också stärkt min kommunikation och mina relationer privat,... Läs hela recensionen

 • En vägvisare i livet!
  Barbro Eriksson, 24 juli 2018

  En tydlig, enkel och lättläst bok om hur jag kunde lära mig att få bättte kontroll på mitt liv. En bok att gå tillbaka till flera gånger. Läsa och begrunda och lära nytt sätt att bemöta människor på. Tack för den fina hjälpen art första livet på ett enklare sätt!

 • Enkel och tråkig
  Sive (Umeå), 21 juli 2018

  En besvikelse!
  Gå ut och köp ett doftljus istället eller skänk pengarna på välgörenhet...

  Gav boken en chans pga de fina recensionerna här men jag blev bara påmind om varför jag ogillar denna typ av litteratur.
  Jag tröttnade väldigt fort på det dåliga språket och framförallt på författarens sätt att behandla ämnet och därmed degradera sina läsare till omogna hjärnlösa konsumenter. Fick mig att tänka att jag var ett litet barn och fröken i skolan håller på att förklara: '..om... Läs hela recensionen

 • Ljudbok & E-bok

  Lyssna eller läs boken som ljudbok eller e-bok.

  Testa gratis

  Köp boken

  Köp boken i fysisk form och läs den när du vill.

  Köp boken