- - -
Begynnelse Dan Brown

Begynnelse

Av Dan Brown

Robert Langdon, professor i religiös symbolik vid Harvard, anländer till Guggenheimmuseet i Bilbao för att närvara vid avslöjandet av en upptäckt som enligt inbjudan kommer att “förändra vetenskapen för alltid”. Edmond Kirsch, en fyrtioårig miljardär som blivit världskänd för sina hypermoderna tekniska uppfinningar och djärva förutsägelser, var en gång Langdons student. Nu hävdar han att han funnit svaret på två av mänsklighetens mest omdebatterade frågor.

När den spektakulära presentationen inleds inser Langdon att han och de hundratals andra gästerna står inför ett avslöjande som är långt mer kontroversiellt än de kunnat ana. Men plötsligt exploderar den välorkestrerade kvällen i kaos. Tillsammans med museets eleganta chef Ambra Vidal finner Langdon sig vara måltavla för en okänd fiende som inte skyr några medel för att förhindra att Kirschs banbrytande upptäckt når dagens ljus. Tillsammans flyr Langdon och Vidal mot Barcelona för att knäcka det kryptiska lösenordet som skyddar Kirschs hemlighet innan det är för sent. Under den dramatiska jakten tvingas Langdon navigera bland mystiska koder, nedtystade historiska fakta och religiös extremism.

Efter sensationella bästsäljare som Da Vinci-koden, Änglar och Demoner och Inferno är Dan Brown nu tillbaka med en av sina hittills mest hisnande, banbrytande och underhållande romaner.

* Ljudbokstjänsterna erbjuder nya kunder en gratis testperiod.

Recensioner Begynnelse

 • Bladvändare
  Kalle, 18 mars 2019

  Jag gillar Dan Brown. Det är ingen stor lyrik men språket är enkelt och rappt. Han ljuger friskt och fantasin flödar.

  Begynnelse är en spännande bladvändare i typisk Dan Brown anda. Skrivet som ett manus till en actionfilm. Bra grundstory men alldeles för pladdrig. Boken hade vunnit på att redigera bort 200 sidor svammel, historia, symbolik och platsbeskrivning.

 • Lika fängslande som Da Vinci-Koden!
  Uffe, 15 januari 2019

  Längtar efter Dan Browns nästa roman redan! Han fångar mig som läsare redan i prologen. Bra miljöbesrivning i hans böcker.

 • Begynnelsen -av vadå?
  Hans-Åke Jansson, 5 maj 2018

  Omständlig, pratig och spekulativ. Och så detta ältande i gudsbegreppet som verkar ha så svårt att nå en nivå över naturreligionernas. Brown försöker flyga men jag tycker inte att han lyfter. Han försöker dyka på djupet men kravlar på ytan. Däremot gillade jag hans första bok Da Vinci-koden.

 • Intressant men mindre spännande
  Lars Forslin, 18 april 2018

  Dan Brown fortsätter i Begynnelse med sin sedvanliga motivkrets som framförallt rör gränslandet mellan religion och vetenskap. Oftare här än tidigare känns formatet spänningsroman en aning påklistrat - mer som en förevändning att få diskutera de stora livsfrågorna och människans framtida destination. Den riktiga nerven saknas alltså men det uppvägs till stor del av det intressanta ämnesvalet.

 • Kultiverande
  Martina, 12 april 2018

  Att ständigt ha mobilen nära för att kunna googla alla spännande hus, byggnader samt konstverk ger boken ytterligare djup. Mycket bra och spännande!

 • Läsvärd
  Greba, 10 april 2018

  Den är spännande men framförallt har han läst på när det gäller vetenskapliga fakta och saker som faktisk stämmer med verkligheten. Sen är ju AI väldigt aktuellt dessutom prickar han in religiösa fanatiker (oavsett vilken religion) rätt korrekt.

 • * Obligatoriska fält. E-post visas ej bland recensionerna.